Скумбрія Гордона Рамзі
(покроковий рецепт з фото)
До рецептами Гордона Рамзі я ставлюся з великою довірою, вони завжди прості, швидкі і дуже смачні. Ділюся рецептом великого майстра кулінарії.
Приготування скумбрії за рецептом Гордона Рамзі доставить суцільне задоволення, тому що це просто і смачно, а покрокові рекомендації розкажуть, як це зробити.
- Скумбрія - 1-2 штук (свіжа)
- Часник - 4-5 зубчиків
- Паприка - 2 чайних ложки
- Морська сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок(2 ст. Ложки для маринаду, 4 ст. Ложки в соус)
- Молода картопля - 450 грам
- Зелена цибуля - 2-3 штук
- Білий винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Шафран - 1 щіпка
- Чорний перець - 2 грами
Підготуйте інгредієнти.
Подрібніть в ступці часник з паприкою і морською сіллю.
Додайте 2 столові ложки оливкової олії.
Скумбрію очистіть, зробіть з неї філе.
Змастіть приготованим маринадом скумбрію і залиште маринуватися на 30-60 хвилин.
Викладіть скумбрію шкіркою вгору на папір для випічки, злегка присипте крупною морською сіллю, поперчіть.
Запікайте рибу в духовці, розігрітій до 200 градусів 8-10 хвилин.
Поки запікалася риба, відваріть картоплю в підсоленій воді, розімніть його в пюре.
Підготуйте соус, в окрему миску додайте діжонську гірчицю, влийте до неї столову ложку білого Вінн оцту.
Додайте в соус оливкова олія.
Додайте щіпку шафрану.
Збийте соус виделкою до змішування інгредієнтів, можна додати дрібку цукрового піску, для балансу смаку.
Подрібніть зелену цибулю, приготуйте часточку лимона.
Подавайте скумбрію на гірці картопляного пюре, полив гострим соусом, посипавши зеленою цибулею і прикрасивши часточкою лимона.