Фарширована скумбрія «ідилія»
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія - це універсальна риба, яку можна маринувати, засолюють, запекти або відварити. З неї виходить дуже смачне блюдо на грилі. Розповім, як приготувати фаршировану скумбрію «Ідилія».
Якщо ви жодного разу не пробували запекти скумбрію, скоріше біжіть за нею в магазин. Ця рибка недорога (в порівнянні з червоною рибою), але смачна і ситна. Для начинки можна використовувати овочі, крупи, зелень, сир. Якщо боїтеся, що начинка вилізе під час запікання, скріпіть рибу натуральної ниткою. Подавайте її тільки після охолодження, так набагато смачніше.
- Скумбрія - 4-5 штук
- Лимон - 1 штука (сік)
- Вапно - 0, 5 штуки (сік)
- Петрушка - 1 пучок
- Зелена цибуля - 0, 5 пучка
- Часник - 4-5 зубчиків
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Розмарин - 2-3 штук (гілочка)
- Шавлія - 5-6 штук
- Чилі - 1 щіпка (пластівці )
- Сіль, перець - За смаком
- Консервований нут - 0, 5 кілограма
1. Очистіть скумбрію від нутрощів, залиште голову і промийте її гарненько всередині і зовні.
2. Наріжте дрібно зелену цибулю, подрібніть петрушку, часник, наріжте дрібно шавлія і розмарин. Змішайте овочі з оливковою олією, лимонним соком і соком лайма, сіллю і перцем. Розподіліть отриману суміш між усіма рибками і викладіть всередину.
3. Гарненько зв'яжіть кожну рибку натуральної ниткою, щоб начинка в процесі запікання не випала.
4. Залиште рибку при кімнатній температурі на 1-1, 5 годину, щоб вона наситилася усіма ароматами.
5. Обсмажуйте рибку на грилі або на мангалі, перевертаючи її 1 раз.
6. Готову рибку остудіть, потім акуратно розріжте нитки і викладіть на тарілку, подавайте з консервованим нутом, часточками лимона і посипте пластівцями чилі.