Рецепт Фарширована скумбрія «ідилія» фото

Фарширована скумбрія «ідилія»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Цибуля, Скумбрія
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Скумбрія - це універсальна риба, яку можна маринувати, засолюють, запекти або відварити. З неї виходить дуже смачне блюдо на грилі. Розповім, як приготувати фаршировану скумбрію «Ідилія».

Якщо ви жодного разу не пробували запекти скумбрію, скоріше біжіть за нею в магазин. Ця рибка недорога (в порівнянні з червоною рибою), але смачна і ситна. Для начинки можна використовувати овочі, крупи, зелень, сир. Якщо боїтеся, що начинка вилізе під час запікання, скріпіть рибу натуральної ниткою. Подавайте її тільки після охолодження, так набагато смачніше.

  • Скумбрія - 4-5 штук
  • Лимон - 1 штука (сік)
  • Вапно - 0, 5 штуки (сік)
  • Петрушка - 1 пучок
  • Зелена цибуля - 0, 5 пучка
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Розмарин - 2-3 штук (гілочка)
  • Шавлія - 5-6 штук
  • Чилі - 1 щіпка (пластівці )
  • Сіль, перець - За смаком
  • Консервований нут - 0, 5 кілограма
фарширована скумбрія
1. Очистіть скумбрію від нутрощів, залиште голову і промийте її гарненько всередині і зовні.
фарширована скумбрія
2. Наріжте дрібно зелену цибулю, подрібніть петрушку, часник, наріжте дрібно шавлія і розмарин. Змішайте овочі з оливковою олією, лимонним соком і соком лайма, сіллю і перцем. Розподіліть отриману суміш між усіма рибками і викладіть всередину.
фарширована скумбрія
3. Гарненько зв'яжіть кожну рибку натуральної ниткою, щоб начинка в процесі запікання не випала.
фарширована скумбрія
4. Залиште рибку при кімнатній температурі на 1-1, 5 годину, щоб вона наситилася усіма ароматами.
фарширована скумбрія
5. Обсмажуйте рибку на грилі або на мангалі, перевертаючи її 1 раз.
фарширована скумбрія
6. Готову рибку остудіть, потім акуратно розріжте нитки і викладіть на тарілку, подавайте з консервованим нутом, часточками лимона і посипте пластівцями чилі.

Схожі рецепти