Скумбрія, фарширована грибами та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Оскільки це блюдо дуже ефектне, та до того ж і неймовірно смачне, подавати скумбрію, фаршировану грибами і сиром, найкраще на святковий стіл - ваші гості залишаться від неї в захваті.
На будь-якому святковому столі обов'язково має бути риба, так і сам стіл виглядає багатше, та й гостей завжди приємно порадувати різноманітністю страв. Цей простий рецепт скумбрії, фаршированої грибами та сиром, відмінно підійде для святкування будь-якого заходу, адже така рибка виглядає чудово, а смак у неї божественний. А що ще краще, так це те, що зробити скумбрію, фаршировану грибами і сиром, ви зможете легко і швидко, залишиться ще багато часу для прикраси вашого столу.
1) Отже, чистимо цибулю і нарізаємо його дрібними кубиками, граби промиваємо і ріжемо їх на невеликі шматочки. Тепер наливаємо в сковороду олію і ставимо її на вогонь, обсмажуємо гриби з цибулею на олії до золотистого кольору.
2) Поки наша начинка смажиться, ми беремо скумбрію і робимо розріз уздовж її хребта, через нього акуратно дістаємо всі кісточки і сам хребет, витягаємо нутрощі. Промиваємо рибу під проточною водою і за допомогою паперової серветки висушуємо її.
3) Далі ми змащуємо скумбрію всередині невеликою кількістю майонезу і натираємо її з усіх боків спеціями, поміщаємо всередину риби приготовану начинку (її слід посолити і приправити меленим перцем). Сир тремо на крупній тертці і викладаємо його поверх начинки, акуратно перев'язуємо скумбрію мотузками, щоб начинка не вилізла з неї.
4) Загортаємо рибу в лист фольги і викладаємо на деко, ставимо його в розігріту до 160-175 градусів духовку на 35 хвилин. Після закінчення часу фольгу розгортаємо і ще хвилин 8-10 запікаємо скумбрію без фольги, щоб на ній утворилася рум'яна кірочка.
Після цього нашу приголомшливу і неймовірно смачну скумбрію можна подавати до столу, і не бійтеся, що риба охолоне, адже і в холодному вигляді вона всім сподобається. Смачного!
- Скумбрія - 1 штука
- Печериці - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир твердий - 50 грам
- Майонез - 25 грам (або крем)
- Спеції - - За смаком (приправа для риби, перець чорний мелений)
- Сіль - - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
1) Отже, чистимо цибулю і нарізаємо його дрібними кубиками, граби промиваємо і ріжемо їх на невеликі шматочки. Тепер наливаємо в сковороду олію і ставимо її на вогонь, обсмажуємо гриби з цибулею на олії до золотистого кольору.
2) Поки наша начинка смажиться, ми беремо скумбрію і робимо розріз уздовж її хребта, через нього акуратно дістаємо всі кісточки і сам хребет, витягаємо нутрощі. Промиваємо рибу під проточною водою і за допомогою паперової серветки висушуємо її.
3) Далі ми змащуємо скумбрію всередині невеликою кількістю майонезу і натираємо її з усіх боків спеціями, поміщаємо всередину риби приготовану начинку (її слід посолити і приправити меленим перцем). Сир тремо на крупній тертці і викладаємо його поверх начинки, акуратно перев'язуємо скумбрію мотузками, щоб начинка не вилізла з неї.
4) Загортаємо рибу в лист фольги і викладаємо на деко, ставимо його в розігріту до 160-175 градусів духовку на 35 хвилин. Після закінчення часу фольгу розгортаємо і ще хвилин 8-10 запікаємо скумбрію без фольги, щоб на ній утворилася рум'яна кірочка.
Після цього нашу приголомшливу і неймовірно смачну скумбрію можна подавати до столу, і не бійтеся, що риба охолоне, адже і в холодному вигляді вона всім сподобається. Смачного!