Скумбрія, фарширована овочами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт дуже ароматного і смачного страви з скумбрії. Овочі для риби можуть бути різними, я зазвичай додаю сезонні влітку, заморожені - взимку.
Отже, прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати скумбрію, фаршировану овочами. З овочів можна брати не тільки сезонні, а й заморожені, я добавляю стручковую фасоль, іноді кукурудзу або зелений горошок, брокколі. І спецій люблю орегано, перець духмяний мелений. Але для риби можна додати білий перець, лимон, розмарин, естрада, м'яту або лавровий лист.
- Скумбрія велика - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Квасоля стручкова - 1 Склянка
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Підготуйте продукти. У скумбрії відріжте голову, видаліть нутрощі і промийте водою. Овочі очистіть, поріжте кубиками. Розморожувати квасоля або інші заморожені овочі не потрібно.
2. Розігрійте рослинне масло на сковороді, покладіть овочі і обсмажуйте до готовності, помішуйте періодично. В кінці посоліть, поперчіть.
3. У рибки видаліть хребет, кісточки. Додати сіль, поперчіть, притрусіть улюбленими спеціями ( у мене орегано), можна скропити лимонним соком, якщо любите.
4. По центру кожної тушки покладіть овочі.
5. Складіть рибку, так щоб начинка залишилася всередині. Змастіть зовні рослинним маслом. Загорніть в папір, потім в фольгу. Так рибний сік і жир залишиться всередині, НЕ пригорить м'ясо до фользі.
6. Запікайте скумбрію при 200 градусах 25-30 хвилин. Потім обережно відкрийте і зарумяньте під грилем протягом 10 хвилин.
7. Скумбрія з овочами готова! Подавайте блюдо гарячим.