Скумбрія фарширована з желатином і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще роздумуєте чим пригостити своїх гостей, то зверніть увагу на рецепт рибної закуски з скумбрії. Звичайно потрібен час на її приготування, зате ваші старання оцінять по достоїнству.
Для фарширування можна взяти перепелині яйця, вони меншого розміру і за смаком не поступаються. Не нехтуйте часом охолодження, це запорука щільних шматочків, що не розваляться при нарізці.
- Скумбрія - 1 штука (велика)
- Морква - 1/2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Шпинат - 80 грам (свіжий або заморожений)
- Спеції - За смаком (для риби)
- Желатин - 10 грам (порошковий)
- Яйця - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Лук наріжте подрібніше і обсмажте в 2 ст.Л. Рослинної олії.
Додайте в сковороду з цибулею ще столову ложку масла, натерту на дрібній тертці моркву і обсмажте все разом.
За пару хвилин до закінчення обсмажування, додайте шпинат. Перемішайте, дочекайтеся закінчення процесу обсмажування. Додати сіль, додайте перець, накрийте кришкою і залиште в такому вигляді на 10 хвилин. Після кришку зніміть.
Скумбрію вимийте, видаліть голову, хвіст, нутрощі, всі можливі кістки.
Дошку застеліть харчовою плівкою. Краще якщо це буде кілька шарів. Викладіть на плівку підготовлену рибу.
Дошку застеліть харчовою плівкою. Краще якщо це буде кілька шарів. Викладіть на плівку підготовлену рибу.
Рибу посипте спеціями для риби і желатином.
Розкладіть рівним шаром обсмажені овочі.
На одній половині скумбрії розкладіть нарізане кругляшками яйце. Його може знадобитися трохи менше, залежить від розміру риби.
Підніміть краю плівки з двох сторін одночасно, як би сполучаючи рибу і закрутіть в рулет. Згортається риба без зусиль, все що буде "вилазити" за межі рулету, заправте назад всередину. Максимально туго скрутіть кінці плівки. Перекладіть рулет в рукав для запікання і закрутіть по краях як цукерку.
У широку каструлю налийте воду, доведіть до кипіння. Опустіть в неї підготовлену рибу і варіть при слабкому кипінні 35 хвилин.
По закінченню часу, скумбрію дістаньте з води і покладіть під гніт на 1 час. Після приберіть в холодильник мінімум на 2 годину.
Перед подачею рибу наріжте порційними шматочками.
Смачного!