Рецепт Скумбрія фарширована з желатином і яйцем фото

Скумбрія фарширована з желатином і яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Яйця , Желатин , Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Фаршировані
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 15 хв.

Якщо ви ще роздумуєте чим пригостити своїх гостей, то зверніть увагу на рецепт рибної закуски з скумбрії. Звичайно потрібен час на її приготування, зате ваші старання оцінять по достоїнству.

Опис приготування:

Для фарширування можна взяти перепелині яйця, вони меншого розміру і за смаком не поступаються. Не нехтуйте часом охолодження, це запорука щільних шматочків, що не розваляться при нарізці.

  • Скумбрія - 1 штука (велика)
  • Морква - 1/2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Шпинат - 80 грам (свіжий або заморожений)
  • Спеції - За смаком (для риби)
  • Желатин - 10 грам (порошковий)
  • Яйця - 1-2 штук
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 2
Лук наріжте подрібніше і обсмажте в 2 ст.Л. Рослинної олії.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 3
Додайте в сковороду з цибулею ще столову ложку масла, натерту на дрібній тертці моркву і обсмажте все разом.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 4
За пару хвилин до закінчення обсмажування, додайте шпинат. Перемішайте, дочекайтеся закінчення процесу обсмажування. Додати сіль, додайте перець, накрийте кришкою і залиште в такому вигляді на 10 хвилин. Після кришку зніміть.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 5
Скумбрію вимийте, видаліть голову, хвіст, нутрощі, всі можливі кістки.
Дошку застеліть харчовою плівкою. Краще якщо це буде кілька шарів. Викладіть на плівку підготовлену рибу.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 6
Рибу посипте спеціями для риби і желатином.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 7
Розкладіть рівним шаром обсмажені овочі.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 8
На одній половині скумбрії розкладіть нарізане кругляшками яйце. Його може знадобитися трохи менше, залежить від розміру риби.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 9
Підніміть краю плівки з двох сторін одночасно, як би сполучаючи рибу і закрутіть в рулет. Згортається риба без зусиль, все що буде"вилазити" за межі рулету, заправте назад всередину. Максимально туго скрутіть кінці плівки. Перекладіть рулет в рукав для запікання і закрутіть по краях як цукерку.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 10
У широку каструлю налийте воду, доведіть до кипіння. Опустіть в неї підготовлену рибу і варіть при слабкому кипінні 35 хвилин.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 11
По закінченню часу, скумбрію дістаньте з води і покладіть під гніт на 1 час. Після приберіть в холодильник мінімум на 2 годину.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 12
Перед подачею рибу наріжте порційними шматочками.
скумбрія фарширована з желатином і яйцем - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти