Індичка «Веллінгтон»
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо «Веллінгтон» - це дуже популярне і смачне блюдо. Воно відмінно підходить для свят і різного роду урочистостей, дуже прикрашає стіл. Розповім, як приготувати індичку «Веллінгтон».
Для приготування цієї страви найчастіше використовують яловичину, але є різновиди страви з куркою, індичкою. Подавайте блюдо гарячим, але не відразу з духовки, трохи остудіть. Тісто можна зробити самостійно або купити готове, підійде пісочне або листкове-дріжджове. Нарізайте його невеликими шматочками і подавайте з овочами або пюре.
- Грудка індички - 1, 5 кілограма
- Бекон - 900 грам
- Листкове тісто - 0, 5 кілограма
- Яйця - 3 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Індиче фарш - 350 грам
- Ковбаса або сосиски - 250 грам
- Sushenaya Cranberries - 150 грам
- Каштанове пюре - 150 грам
- Панірувальні сухарі - 150 грам
1. Насамперед вимийте грудку, ображати шкіру і хрящики. Сформуйте з неї рулет і зв'яжіть натуральними нитками, щоб м'ясо тримало форму.
2. Посоліть м'ясо і поперчіть. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть грудку, обсмажте її з усіх боків до золотистої скоринки, відкладіть в сторону для охолодження.
3. Для начинки: в сковороді розтопіть вершкове масло, наріжте дрібно цибулю і обсмажте його на маслі. Наріжте дрібно ковбаски або сосиски, змішайте з фаршем, додайте обсмажену цибулю, журавлину, каштановое пюре, панірувальні сухарі, 1 яйце, сіль і poperčite. Розкачайте тісто, щоб воно було трохи більше м'яса, викладіть на нього скибочки бекону.
4. Поверх бекону розподілите начинку і викладіть по центру обсмажене м'ясо.
5. Акуратно підніміть бекон з начинкою і обгорніть ним індичку, стежте, щоб начинка не випала.
6. Накрийте тестом обгорнути в бекон індичку. Збийте 2 яйця і гарненько змастіть ті місця, де один край тіста стикається з другим, подверніте все краю і змастіть їх яйцем.
7. Акуратно перекладіть м'ясо в тесті на деко, із залишків тіста сформуйте прикраси і викладіть на рулет. Змастіть всі рясно яйцем. Запікайте м'ясо в розігрітому до 200 градусів духовці 85 хвилин, потім перевірте на готовність.
8. Готове м'ясо не поспішайте відразу розрізати, залиште його на 20-30 хвилин, а потім вже подавайте до столу.