Стейк «Веллінгтон»
(покроковий рецепт з фото)
Знамените блюдо англійської кухні - яловичина "веллінгтон" - отримало другу хвилю популярності завдяки Гордону Рамзі. Воно вимагає вправності і вибору правильного часу запікання. Давайте спробуєм!
Рецепт можна повторити вдома, тільки робіть все за інструкцією і головне - виберіть гарне м'ясо. Найважливіше не перетримати блюдо в духовці і не залишити його сирим. Але для початку потрібно дізнатися про те, як приготувати стейк "веллінгтон" .
- Морква - 480 грам
- Печериці - 180 грам
- Яловичий стейк - 2 штуки
- Чебрець свіжий, гілочка - 3 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Соус "деміглас" - 2 чайних ложки
- Листкове тісто бездріжджове - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 4 чайних ложки
- Вода - 50 мілілітрів
1. Морква почистіть, помийте і наріжте кружальцями по діагоналі. Обсмажуйте морква 4 хвилини на 1 немає. Ложці олії. Потім перекладіть морква на деко і відправте в духовку, розігріту до 230 градусах на 17 хвилин. Потім додайте половину подрібненого чебрецю, перець і сіль. Перемішайте.
2. Стейки обсмажте на олії з кожного боку по 3 хвилини. Викладіть м'ясо на тарілку, а в сковороду влийте ще масла. Гриби наріжте слайсами і відправте в сковороду. Обсмажте їх 5 хвилин, постійно помішуючи. В кінці посоліть і поперчіть. Перемішайте.
3. Разморозьте тісто і наріжте сіткою у вигляді квадратиків, потім розділіть навпіл.
4. Стейки викладіть на деко, застелена фольгою. На м'ясо викладіть частина грибів. Укрийте інгредієнти тестом, як показано на фото. Запікайте стейки 10 хвилин при 230 градусах.
5. У цей час приготуйте соус. Змішайте на середньому вогні воду, соус і гриби. Доведіть до кипіння, Томмі 2 хвилин. Потім додайте чебрець і вершкове масло. Швидко перемішайте.
6. Подавайте стейк "веллінгтон" з морквою і соусом. Смачного!