М'ясо «Веллінгтон»
(покроковий рецепт з фото)
В одній з кулінарних книг прочитав рецепт, як приготувати м'ясо "веллінгтон" . Він настільки мені сподобався, що вирішив зробити його самостійно. Рецепт не дуже простий, але здійсненний, повірте.
Ця страва відмінно підходить для святкового столу, виглядає воно апетитно і святково. Можете використовувати печериці, білі гриби, гливи або лісові гриби. Прошутто можна замінити пармской шинкою або беконом. Відразу після випічки не поспішайте розрізати м'ясо, а почекайте трохи, а потім вже насолоджуйтеся блюдом.
- Філе міньйон - 1-1, 5 кілограма
- Гриби - 300 грам
- Гірчичний - 2-3 Ст. Ложок
- Прошутто - 4 скибочки
- Листкове тісто - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте гриби, очистіть їх від шкірки, ображати краю плодоніжки і перекладіть в чашу блендера, приправити сіллю.
2. Подрібніть гриби до утворення пюре. Розігрійте сковороду зі столовою ложкою оливкової олії, обсмажте грибне пюре протягом 10 хвилин.
3. Вимийте м'ясо, витріть його серветками, натріть сіллю і чорним меленим перцем з усіх боків.
4. Розігрійте сковороду з оливковою олією, викладіть м'ясо і обсмажте його з усіх боків до золотистої скоринки.
5. Перекладіть м'ясо на дошку і витріть від зайвого жиру, потім змастіть гірчицею.
6. Розстеліть харчову плівку, викладіть скибочки прошутто внахлест один на одного.
7. Поверх прошутто викладіть грибне пюре і розподіліть його рівномірно.
8. Викладіть м'ясо і сформуйте рулет за допомогою плівки, помістіть його в холодильник на 20-30 хвилин.
9. Тим часом викладіть лист листкового тіста, розкачайте його. Збовтайте курячий жовток.
10. Змастіть пласт тесту яйцем, потім дістаньте м'ясо з холодильника і приберіть плівку, помістіть його в центрі, загорніть краю до центру.
11. Сформуйте рулет, гарненько закріпіть краю і змастіть рулет яєчним жовтком. Запікайте його при 200 градусах близько 30 хвилин.
12. Дістаньте м'ясо з духовки і залиште на 15-25 хвилин, щоб воно трохи відпочило і охололо. Наріжте його шматочками і насолоджуйтеся.