М'ясо в Азії
(покроковий рецепт з фото)
В Азії завжди вміли і вміють швидко і смачно приготувати м'ясо з різними овочами. Сьогодні ми спробуємо відтворити один із способів приготування м'яса по-азійському.
Азіатська кухня мені дуже подобається своєю простотою і швидкістю приготування. І найголовніше - це смачно і корисно! Уявляю на ваш суд рецепт м'яса по-азійському з фото. Виходить смачна страва при мінімумі витрат часу і грошей. Смачного!
- М'ясо - 500 грам (для цього рецепта підійде будь-яке м'ясо - яловичина, свинина, птах)
- Морква - 1-2 штук
- Перець солодкий - 1-2 штук (перець краще брати різних кольорів, тоді блюдо буде виглядати більш барвисто)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Соєвий соус - 1, 5 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 1 - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Перець червоний гострий мелений - 1 щіпка
- Вода - 0, 5 склянки (вода нам потрібна щоб розвести крохмаль)
- Масло рослинне - 100 грам
Чистимо моркву і нарізаємо її невеликими тонкими скибочками у вигляді ромбів.
Чистимо цибулю і шаткуємо півкільцями.
Перець очищаємо і нарізаємо або смужками, або ромбиками.
М'ясо нарізаємо впоперек волокон тонкими смужками. Перед нарізкою м'ясо можна трохи приморозив - тоді вам легше буде його порізати.
Ставимо сковорідку на вогонь і, поки вона гріється, нарізаємо дрібно зубчики часнику і розводимо в холодній воді крохмаль.
На гарячу сковороду викладаємо м'ясо і смажимо до скоринки, постійно помішуючи.
Як тільки м'ясо присмажилося, додаємо до нього моркву і по ложці соєвого соусу і розведеного крохмалю.
Викладаємо до м'яса і моркви цибулю, солимо, перчим. І додаємо ще ложку розведеного крохмалю.
Через 5 хвилин додаємо на сковорідку нарізану перець, мідь, часник і залишився соєвий соус. Перемішуємо і додаємо оцет, залишки крохмалю і гострий перець. Даємо закипіти. Вимикаємо плиту і пробуємо блюдо. Якщо здасться, що мало солі - додавайте соєвого соусу, якщо не вистачає солодощі - цей мед.