Шпінель в Азії
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування азіатського страви зі шпинату, соєвого соусу, рисового оцту, японського вина і кунжутного масла.
Підготувати чашу з крижаною водою, відкласти в сторону. У великій каструлі довести воду до кипіння, приправити сіллю. Додати шпинат і варити близько 30 секунд. Відкинути шпинат на друшляк і викласти в підготовлену чашу з крижаною водою. Дати шпинату повністю охолонути, близько 30 секунд. Руками віджати шпинат, щоб видалити зайву рідину, і викласти шпинат на робочу поверхню. Крупно нарізати шпинат і викласти в миску, відкласти в сторону.
У невеликій мисці збити разом кунжутне масло, соєвий соус, рисовий оцет і вино мирин. Додати соус і насіння кунжуту до шпинату. Шпинат можна зберігати протягом 2 днів.
- Сіль - - За смаком
- Шпинату - 900 грам
- Кунжутного масла - 1 1/2 Ст. Ложки
- Соєвого соусу - 1 1/2 Ст. Ложки
- Рисового оцту - 1 1/2 Ст. Ложки
- Рисового вина мирин- 1 1/2 Ст. Ложки
- Кунжуту - 3 Ст. Ложки
У невеликій мисці збити разом кунжутне масло, соєвий соус, рисовий оцет і вино мирин. Додати соус і насіння кунжуту до шпинату. Шпинат можна зберігати протягом 2 днів.