М'ясо шматочками, запечене в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, запечене в духовці, - це дуже смачно, та й готується воно дуже легко. Таке м'ясо цілком згодиться і для вечері в звичайний день, і для святкового столу. Пробуємо!
Смачне і ароматне м'ясо, запечене в духовці - це смачно, корисно і дуже зручно. Зручно для господині: м'ясо готується в духовці, над ним не треба стояти, перевертати. М'ясо шматочками, запечене в духовці у цій простому рецептом, можна почати готувати з ранку, якщо гості очікуються до вечора. Обсмажити, загорнути у фольгу і поставити в холодильник, а за півгодини до подачі засунути в духовку. Готуємо? розповідаю, як приготувати м'ясо шматочками, запечене в духовці.
- Свинячий ескалоп - 700-800 грам
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сухі трави - 0, 5 чайних ложки (розмарин, або базилік, або ваші улюблені спеції для м'яса)
- Сухе вино - 50 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (для соусу)
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Вершки 18-20% - 150 мілілітрів
М'ясо миємо, обсушуємо паперовими серветками і нарізаємо на шматки товщиною не менше 1-1.5 см. Добре розігріваємо на сковороді олію, швидко обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки.
М'ясо ми лише піджаримо, щоб вийшла корочка, а весь сік залишився всередині.
Викладаємо кожен шматочок м'яса на окремий лист фольги, посипаємо сіллю, перцем і травами. Збризгуємо вином.
Щільно загортаємо кожен шматочок. І викладаємо на решітку в духовку, розігріту до 200 градусів, приблизно на 30 хвилин.
Поки м'ясо запікатиметься, приготуйте соус. На маслі, що залишився від смаження м'яса, обжарьтецибулю, додайте до нього подрібнені горіхи. Обсмажуйте ще хвилини 3, потім долийте вершки, посоліть-поперчіть за смаком і доведіть до кипіння. Соус готовий.