Запечене м'ясо в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цікавий рецепт запеченого м'ясо в духовці я дізналася у знайомого, коли ми зіткнулися в м'ясному відділі, розговорилися і він за широтою душевної ввечері надіслав мені свій улюблений рецепт смачного м'яса!
Запечене м'ясо в духовці можна приготувати з рульки (частина ноги) або з цілого шматка лопатки або шиї. Зразкове правило: готувати шматок м'яса потрібно стільки годин, скільки в ньому полукіллограмм. Наприклад шматок в два кілограми готується в середньому 4 годину. Але температура приготування тримається низькою, від 120 до 140 градусів і лише на початку і в кінці процесу вона може підніматися, щоб утворилася скоринка. Я зазвичай роблю таке м'ясо в гусятниці. Успіхів і приємного апетиту!
- Свинина - 2-3 кілограм
- Гірчичний - За смаком
- Гострий соус - За смаком
- Рідкий дим - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
М'ясо помити і обсушити.
Зріжте плівки і зайвий жир.
Нанесіть на м'ясо приблизно столову ложку рідкого диму.
Покрийте всю поверхню гострим соусом.
Нанесіть гірчицю.
Ідеально б обернути м'ясо шкірою, якщо зумієте її роздобути. Якщо ні, не засмучуйтесь!
Натріть м'ясо сухими спеціями з сіллю.
Оберніть м'ясо харчовою плівкою і залиште на ніч.
Помістіть м'ясо у вогнетривкий каструлю і найкраще з кришкою і почніть запікати при 180 градусах час.
Змастіть м'ясо сумішшю лимонного соку і масла.
Запікайте свинину ще три години при 130-140 градусах під кришкою або укривши фольгою, а останні 20 хвилин додайте вогню і запікайте до красивої скоринки.
Готове м'ясо оберніть фольгою і рушником, залиште відпочивати на годинку.
Готове м'ясо добре відділяється від кістки, якщо є кістка в шматку м'яса. Розділіть його на волокна або ріжте ножем у міру необхідності.
Можна подати м'ясо у вигляді бутербродів з соусами.