М'ясо по-адміральський
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт цієї страви прийшов до нас з незабутньої радянської кухні. У далекі 80-е м'ясо по-адміральський вважалося мало не делікатесом, в більшості сімей його готували тільки в особливих випадках. Сьогодні дефіциту продуктів, на щастя, не спостерігається, і приготувати м'ясо по-адміральський не складає труднощів. Давайте спробуєм?
Відразу хочу обязикатися - я не поділяю невикорінну любов радянських господинь до жирного майонезу, тому в даному рецепті без докорів сумління заміняю його вершками. Повірте, смак тільки виграє, а для здоров'я корисніше в кілька разів. І з приводу м'яса - звичайно, більшість рецептів м'яса по-адміральський мають на увазі використання свинини, а я ось готую з яловичини. І виходить, доповім вам, чудово! Так що класичний рецепт м'яса по-адміральський мною значно модернізований. Якщо ви не боїтеся експериментів і дбаєте про своє здоров'я - ласкаво прошу!
М'ясо миємо, сушимо чистим рушником або серветкою. Нарізаємо на великі плоскі шматки приблизно 1, 5 сантиметра товщиною. Злегка відбиваємо кожен з двох сторін, солимо і перчимо.
Деко для запікання застилає папером або змащуємо маслом. Укладаємо на нього шматки м'яса, так, щоб між ними залишалися невеликі проміжки.
Цибуля очищаємо і ріжемо кільцями. Укладаємо його на м'яса, присаливаем і посипаємо ложкою цукру - цибулю злегка карамелізується, придбає приємний золотистий колір і трохи солодкий смак, вигідно відтіняє смак м'яса.
Охолоджені вершки збиваємо з яйцем, дрібкою солі і гірчицею в густий соус. Розподіляємо його по поверхні м'яса з цибулею.
Трьом сир на крупній тертці і засипаємо їм м'ясо. Зверху - «розбризкує» пару ложок панірувальних сухарів.
Ставимо деко в нагріту до 180-200С духовку і запікаємо приблизно 45-60 хвилин (орієнтир - рум'яна сирна скоринка і запаморочливий запах по всій квартирі), в залежності від віку корівки. Звичайно, краще, щоб м'ясо було молоде - приготується швидше і не буде жорстким. Стара яловичина для м'яса по-адміральський не підходить.
Чоловікам подаємо з картопляним пюре, дамам - з зеленим салатом.
- Молода яловичина або телятина - 1 кілограм
- Цибуля - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вершки жирні - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сир - 400 грам (сир повинен бути досить жирним, щоб як слід розплавився)
- Гірчиця готова - 1 Чайна ложка
М'ясо миємо, сушимо чистим рушником або серветкою. Нарізаємо на великі плоскі шматки приблизно 1, 5 сантиметра товщиною. Злегка відбиваємо кожен з двох сторін, солимо і перчимо.
Деко для запікання застилає папером або змащуємо маслом. Укладаємо на нього шматки м'яса, так, щоб між ними залишалися невеликі проміжки.
Цибуля очищаємо і ріжемо кільцями. Укладаємо його на м'яса, присаливаем і посипаємо ложкою цукру - цибулю злегка карамелізується, придбає приємний золотистий колір і трохи солодкий смак, вигідно відтіняє смак м'яса.
Охолоджені вершки збиваємо з яйцем, дрібкою солі і гірчицею в густий соус. Розподіляємо його по поверхні м'яса з цибулею.
Трьом сир на крупній тертці і засипаємо їм м'ясо. Зверху - «розбризкує» пару ложок панірувальних сухарів.
Ставимо деко в нагріту до 180-200С духовку і запікаємо приблизно 45-60 хвилин (орієнтир - рум'яна сирна скоринка і запаморочливий запах по всій квартирі), в залежності від віку корівки. Звичайно, краще, щоб м'ясо було молоде - приготується швидше і не буде жорстким. Стара яловичина для м'яса по-адміральський не підходить.
Чоловікам подаємо з картопляним пюре, дамам - з зеленим салатом.