Салат «Адміральський»
(покроковий рецепт з фото)
Чи можемо пофантазувати, що такий салат був поданий адміралу корабля далекого плавання. Немає, історію назви салату я не знаю, але рецепт, дійшов до мене називався саме так. Як приготувати салат Адміральський запитаєте ви? зараз Кухар, ru вам повідає.
Салат чудовий і для сніданку і для обіду і для вечері. Тут все так смачно, яскраво, барвисто і красиво, що немає у мене слів описати цей смак. Салат дійсно адміральський і його не соромно подати і адміралу і королю.
- Суміш - салат - 400 грам
- Апельсин - 2 штуки
- Рукола - 100 грам
- Свіжий огірок - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 2 краплі
- Сіль - щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Креветки - 15 штук
1. Для приготування салату Адміральський візьміть мікс-салат і рукколу. Зелень промийте і віджавши і промокнув паперовим рушником воду помістіть підготовлені листя в миску-салатник.
2. Змішайте рослинне масло, цукор, сіль, сік лимона. Взбейте заправку до однообразности. Я додала трохи меленого чорного перцю. Заправте салат і перемішайте. Краще працювати руками.
3. Свіжий огірок нарізати соломкою. Додайте огірок в салатник.
4. Апельсин промийте і обшпарте окропом. За допомогою ножа зріжте апельсинову шкірку повністю. Ножем витягніть часточки апельсина так, щоб перегородки залишилися, а м'якоть відокремилася. Філе апельсина додайте в салат.
5. Змішайте трохи рослинного масла, 0, 5 немає. Ложки гірчиці із зернами і трохи солі, цукру. Відваріть креветки. Очистіть і заправте отриманою заправкою ще гарячими. Тепер креветки остудіть і додайте в салат. Перемішайте.
Салат викладіть в салатник.
Салат викладіть в салатник.
6. Подайте салат до столу. Смак приголомшливий. Деякі види салатів в міксі дають невелику гірчинку, але солодкий апельсин все гармонізує і робить салат неймовірно соковитим і солодким.