М'ясо під гранатовим соусом
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - смачний і простий рецепт м'яса під гранатовим соусом, і я вам з радістю розповім, як приготувати це смачне блюдо. Гранат надає приємну кислинку, так що ніхто не встоїть!
Розповім вам, як приготувати м'ясо під гранатовим соусом. Виходить ситне і смачне блюдо, яке ще й виглядає надзвичайно красиво і святково. Особисто я його вже собі внесла в замітки і буду готувати на Різдво. І ви спробуйте!
- Ягненок - 400 грам (можна будь-яке інше м'ясо)
- Сік гранатовий - 1/4 склянки
- Вино червоне - 1/4 склянки
- Оцет бальзамічний - 1/3 склянки
- Базилік сушений - 0.5 чайних ложки
- Часникова пудра - 0.5 чайних ложки
- Чебрець сушений - 0.5 чайних ложки
- Розмарин - 0.5 чайних ложки
- Перець - 0.5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 Чайна ложка (подрібнені або сушена)
- Зерна граната - 2 Ст. Ложки
1. М'ясо нарізаємо ось приблизно такого розміру шматочками.
2. Посипаємо рясно спеціями з усіх боків і швидко обсмажуємо на досить великому вогні, м'ясо повинно взятися скоринкою. Потім вогонь вимикаємо.
3. Тепер зробимо соус. Тут і зовсім все просто: шматочки м'яса зі сковороди прибираємо, вливаємо вино, оцет, сік, доводимо до кипіння, після чого додамо всі спеції і трохи зерен граната, тушкуємо на малому вогні до уварювання.
4. От і все! М'ясо перед подачею підігрійте прямо в соусі, подавайте, посипавши зернятками!