Шашлик з гранатовим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик - це дуже смачне м'ясо з ароматом димку. Якою буде якість шашлик, залежить від того, як замаринувати м'ясо і з яким соусом його подати. Пропоную цікавий рецепт: шашлик з гранатовим соусом!
Шашлик з гранатовим соусом дозволяє зробити м'ясо соковитим і ніжним, з легким кислуватим присмаком. Отже, як приготувати такий шашлик? записуйте! Гранатовий соус готується з гранатового соусу і аджики. Гранатовий сік свіжий, терпкий і кисло-солодкий, аджика гостра і пряна, в результаті виходить відмінне м'ясо. Аджику можна взяти як домашнього приготування, так і покупну, головне, щоб вона була гостра. Маринувати м'ясо в такому соусі потрібно як мінімум 8 годин, а краще - 10-12. При подачі прикрасьте ягодами граната. Смачного!
- Свинина - 1, 2 кілограма (шия або вирізка)
- Гранат - 1 штука
- Аджика - 1 Ст. Ложка
- Лук речпатий - 1 штука
- Лук червоний - 1 штука
- Uskus - 150 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Лук почистіть і наріжте півкільцями. Гранат розріжте і видавіть з нього сік. Змішайте сік з аджикою, соус готовий.
М'ясо промийте і поріжте кубиками. Додайте до м'яса нарізану цибулю, сіль, оцет, лавровий лист і гранатовий соус.
Гарненько все перемішайте і відправте маринуватися в холодильник на ніч.
Нанизати замариноване м'ясо на шампура і підсмажте на вугіллі до готовності.
Коли м'ясо пожежі, зніміть його з шампурів і посипте цибулею, порізаною кільцями.