М'ясний рулет з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
М'ясний рулет з журавлиною і розмарином - це святкове блюдо, яке і смаком, і зовнішнім виглядом може прикрасити будь-яке торжество. Тому ділюся рецептом, як приготувати м'ясний рулет з журавлиною.
Я використовувала свинячий ошийок, так рулет виходить соковитіше. Журавлина підходить і свіжа, і в'ялена, але в'ялену попередньо потрібно замочити в алкоголі на півгодини. Подавати рулет можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.
- Свинина - 1 кілограм
- Журавлина - 100 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
1. М'ясо потрібно помити, просушити. Відступите від краю 2 см, зробіть вертикальний надріз, не доводячи його до кінця. Поверніть ніж паралельно столу і продовжуйте різати. Повинен вийти пласт товщиною трохи менше 2 см.
2. Накрийте м'ясо харчовою плівкою і відбийте молотком. Потім посолити і poperčite.
3. Викладіть свіжу журавлину і присипте цукром.
4. Поверніть щільно рулет і замотайте його ниткою. Приправити сіллю і poperčite.
5. Змастіть форму маслом, викладіть рулет і обкласти його розмарином. Загорніть фольгою і випікайте годину при температурі 180 градусів. Час від часу поливайте рулет соком, що виділився.
6. Соковитий рулет готовий!