М'ясний рулет, фарширований омлетом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати приготувати щось нове до святкового столу? М'ясний рулет - це оригінальне блюдо, чудова закуска до святкового столу і не тільки. Приготувати його зовсім нескладно.
Чомусь вважається, що приготувати м'ясний рулет в домашніх умовах дуже складно. Складно тільки в перший раз, як і будь-яке нове починання. З кожним новим приготованим блюдом наше майстерність зростає, і ось вже скоро ви почнете фантазувати і придумувати самі нові страви. А зараз я розповім вам, як приготувати м'ясний рулет, фарширований омлетом. Для першого разу попросіть кого-небудь із домашніх вам допомогти, зайві руки явно не завадять. І рулет згорнути, і ниточками перемотати. Це і будуть основні складності в цьому рецепті. Чесно чесно! перевірте самі, читайте рецепт, дивіться фото і готуйте!
- Грудинка нежирная - 1 кілограм
- Вирізка свиняча нежирна - 500 грам
- Яйце - 2-3 штук
- Вершки - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Суміш перців мелена - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сухі пряні трави - 1 Чайна ложка (прованські трави або суміш: базилік, кріп, петрушка, розмарин)
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 15 грам
Збиваємо яйця з дрібкою солі і вершками, на вершковому маслі смажимо два тонких омлетного млинця.
Пласт грудинки немного отбиваем, щоб вирівняти по товщині і щоб вона стала більш гнучкою. Вирізку нарізаємо на 4-5 довгих бруска. Натираем и грудинку, і вирізку сумішшю солі, перцю, спецій і подрібненого часнику.
Викладаємо омлетного млинці на пласт грудинки, зайві краю омлету обрізаємо. Чергуючи, викладаємо обрізки омлету і шматки вирізки на грудинку.
Щільно звертаємо грудинку з м'ясом і омлетом у вигляді рулету, перев'язуємо нитками. Потім укладаємо рулет в рукав для запікання, щільно зав'язуємо кінці рукава. Відправляємо рулет в холодильник годинок на 5. Потім можна відразу його запекти, а можна проварити 1 годину в каструлі з водою.
З відвареного, злегка охололого рулету знімаємо нитки, змащуємо рулет майонезом і відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку хвилин на 40-50. Час запікання залежить від товщини вашого рулету. Нарізаємо рулет після охолодження.