Бульйон з омлетом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати що-небудь корисне, смачне і не дуже складне на обід? Тоді зверніть увагу на простий рецепт бульйону з омлетом, який із задоволенням їдять навіть діти.
Овочевий бульйон з омлетом в домашніх умовах - це відмінний варіант обіду для тих, хто стежить за своєю вагою і рахує кожну калорію. Також в бульйон можна додати трохи курки або нежирної яловичини.
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Стебло селери - 2-3 штук
- Лист лавровий - 2-3 штук
- Гілочки зелені - 2-3 штук
- Перецьь горошком - 2-3 штук
- Яйця - 3-4 штук
- Молоко - 50-70 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. У кожної господині, безсумнівно, є свій рецепт бульйону. Пропоную лише один з варіантів, який можна взяти за основу. Отже, в каструлю необхідно відправити очищену і нарізану четвертинками (або великими шматочками) цибулину. Морква вимити, очистити і нарізати на 8-10 частин. Подрібнити трохи селера. Додати лавровий лист і перець горошком. Також рекомендую використовувати гілочки свіжої або сушеної зелені.
2. У каструлю з овочами налити воду (можна окріп) і поставити на вогонь. Після закипання посолити трохи і залишити варитися на повільному вогні близько 1 годину.
3. Готовий бульйон необхідно процідити, а овочі відкласти в сторону (якщо не знаєте, як зробити бульйон з омлетом цікавішим, додайте трохи овочів. Це і смачно, і корисно).
4. Поки вариться бульйон можна зайнятися омлетом. Яйця вбити в мисочку і збити з дрібкою солі. Додати молоко і при бажанні щіпку перцю.
5. Приготувати омлет можна самими різними способами - від сковороди до мультиварки. В даному випадку він буде приготований в духовці (можна використовувати і будь-який інший варіант). Жароміцних форму застелити папером для випічки і вилити туди омлет.
6. Щоб бульйон з омлетом в домашніх умовах не згорів, а був повітряним, можна відправити форму на деко з високими бортами, попередньо налив в нього трохи води.
7. Готовий омлет вийняти з форми і остудити. Потім гострим ножем нарізати невеликими шматочками (кубиками, ромбиками, вузькими смужками).
8. Овочі з бульйону подрібнити трохи і відправити в уже проціджений бульйон. Розлити по тарілках і додати омлет. Відмінне блюдо для дорослих і дітей!