Рецепт М'ясна підлива до рису фото

М'ясна підлива до рису
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , Для птахів , До м'яса
Кількість порцій: 10
Час приготування: 20 г. 0 хв.

Захотілося мені якось поекспериментувати і приготувати м'ясну підливу, спробувала - сподобалася, правда, схоже більше на соус, ну да не біда, головне, що дуже смачна.

Опис приготування:

Для приготування цієї підливи знадобиться чимало часу, але зате його можна довго зберігати в холодильнику і використовувати, коли потрібно. Соус виходить дуже насиченим і дуже смачним. Спочатку підливу готуємо в духовці, а потім варимо.

  • М'ясний бульйон - 2 L
  • Яловичина, голяшка без кістки - 600 грам
  • Куряча шкіра - 200 грам
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Пастернак - 1 штука
  • Svinaya шкіри - 150 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Вино біле напівсухе - 750 мілілітрів
  • Корінь селери - 50 грам
  • Курячі каркаси - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець чорний горошком - 7 штук
  • Масло оливкове - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
  • Свиняча рулька - 750 грам
  • Гілка свіжого чебрецю - 1 штука
м'ясна підлива до рису - фото крок 1
Ця підлива або соус - класичний приклад англійської кухні, коли в хід йдуть гомілки, шкіра, жилаве м'ясо, різні коріння - додавати можна все. Перед початком приготування м'ясного соусу ставимо духовку на розігрів на температуру 230 градусів. Те м'ясо, яке піддається нарізці, ріжемо великими шматками.
м'ясна підлива до рису - фото крок 2
Лук і моркву очищаємо від шкірки, інші овочі промиваємо. А потім ріжемо на великі шматочки.
м'ясна підлива до рису - фото крок 3
Змащуємо дно глибокого піддону крапелькою рослинного масла і викладаємо туди упереміш м'ясо з овочами. Запікаємо м'ясо з овочами в духовці при температурі 230ºC 15 хвилин на середньому рівні, перемішуємо - і продовжуємо запікати на тій же температурі ще 15 хвилин.
м'ясна підлива до рису - фото крок 4
Потім посипаємо м'ясо з овочами борошном, перемішуємо все, і залишаємо в духовці ще на 5 хвилин - якщо нам потрібен соус зовсім блідого кольору, з 10 хвилин - для карамельного, 15-20 - для коричневого.
м'ясна підлива до рису - фото крок 5
Коли мука досягла бажаного кольору, вливаємо вино, перемішуємо все, як слід отскребать від дна все прігаркі, відсуває піддон в духовку ще на 10-15 хвилин, поки суміш вина і борошна з жиром НЕ зв'яжеться.
м'ясна підлива до рису - фото крок 6
Клейку масу з м'яса і овочів перевалюємо у велику каструлю і заливаємо м'ясним бульйоном. Додаємо лавровий лист, чебрець і чорний перець. Чи не солимо. Каструлю цю на самому слабкому вогні тримаємо під не повністю прикритою кришкою мінімум 3 годину.
м'ясна підлива до рису - фото крок 7
Після закінчення варіння відокремлюємо рідина від м'яса і овочів за допомогою металевого сита, допомагаючи виділенню соку ложкою або товкачем.
м'ясна підлива до рису - фото крок 8
З соусу потрібно видалити весь жир, для цього ставимо його в холодильник або на балкон (якщо зима) на ніч, а вранці можна зішкребти весь замерзлий жир.
м'ясна підлива до рису - фото крок 9
Соус, по суті справи, готовий. Його залишається тільки довести до бажаної консистенції і видалити залишки жиру. Для цього каструля встановлюється над середньо-слабким вогнем із зсувом, і паралельно йде випарювання і збір жирної пінки. Пінку я поміщала ось в такий ось Жіроотделітель, соус повертала в каструлю, жир зливала, і так далі, і так далі, і так далі. Потім соус солимо.

Схожі рецепти