М'ясна підлива
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, не існує «абсолютного» рецепта такого блюда як м'ясна підлива. Особливості приготування залежать від народних або сімейних традицій. Поділюся, як приготувати м'ясну підливу по-моєму.
У набір «змішаного» м'яса входять: яловичина, телятина, свинина і можна додати бекон. Особливо підходить ця страва для холодної пори, воно зігріває і насичує. М'ясну підливу можна подати з будь-яким гарніром або заправити відварені макарони.
- М'ясо змішане - 1 кілограм (м'якоть яловичини, телятини, свинини, можна додати бекон)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори протерті - 500 грам (або готовий томатний домашній соус)
- Вино біле - 150 мілілітрів
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Шавлія свіжий - За смаком
- Сіль - За смаком
В казанок, утятницу або глиняний посуд влийте оливкову олію, нагрійте його і обсмажте до золотистого кольору тонко нарізану цибулю.
Додайте до цибулі все м'ясо, нарізане на шматочки.
Обсмажте м'ясо з усіх боків.
Покладіть листя свіжого шавлії, влийте біле вино і готуйте м'ясо на середньому вогні, поки все вино не випарується.
Додайте протерті помідори і перемішайте м'ясо.
Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте м'ясо протягом 4-х годин, під кришкою, перемішуючи час від часу.
Спробуйте м'ясну підливу і посоліть.
Блюдо готово. Смачного!