Лосось з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Популярний вид риби - лосось. Червона риба - королева, і готувати її одне задоволення. Під сирної шапочкою і з овочами вона виходить дивно смачною, гідної будь-якого святкового столу.
Ця риба особливо популярна в північних і східних країнах. На нашій кухні рецептів приготування лосося існує незліченна кількість. Спробуйте приготувати його саме за цим рецептом, і ви зможете насолодитися ніжним і смачним блюдом. Цю океанічну рибу можна сміливо замінювати сьомгою. За смаком в готовому вигляді їх практично не відрізнити.
Дивіться, як приготувати лосось з картоплею в духовці.
- Лосось або сьомга - 500-700 грам (або 3-4 стейк (в залежності від кількості осіб))
- Картопля - 3-5 штук
- Сир - 100 грам
- Кріп - За смаком
- Майонез і спеції - За смаком
- Цибуля - 1 штука
1. Червона риба чудова в запеченому вигляді. Для цієї страви нам знадобиться лосось або сьомга, майонез, сир і картопля. Отже, для початку беремо рибу і розрізаємо її навпіл, видаливши кістки. Заправляємо спеціями для риб і солимо, можна скропити лимонним соком. Даємо трохи постояти, а тим часом відварюємо картопля в мундирі.
2. Коли картопля відварити, чистимо його і нарізаємо кільцями.
3. Також нарізаємо кільцями і цибулю.
4. Беремо фольгу і змащуємо по центру майонезом.
5. Потім викладаємо картопля по колу.
6. На картопля кладемо цибулю і рибу, а зверху - сир і кріп. Закриваємо фольгою і відправляємо в розігріту духовку запікатися. Запікаємо нашу рибу близько 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Потім подаємо до столу в гарячому вигляді. Можна прикрасити зеленню і лимоном, який додасть додаткового смаку лососеві.