Лимонний кекс з фісташками і кабачком
(покроковий рецепт з фото)
У мене не було певного плану для випічки, вирішив поєднати всі інгредієнти, що були в наявності. Ось так з'явився рецепт десерту, як приготувати лимонний кекс з фісташками і кабачком.
Роблять же морквяний кекс? З кабачками, гарбузом, яблуком. Так чому б не спробувати використовувати звичайний кабачок? Додатково роблю глазур для кексу з лимонним соком, але і без неї він виходить дуже смачним і соковитим. Замість лимонів можете використовувати апельсин.
- Лимон - 1 штука
- Кабачок - 1 Склянка (тертий)
- Fistashki - 0, 5 склянки
- Кокосова стружка - 0, 5 склянки
- Борошно - 1-1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 3/4 склянки
- Лимонний екстракт - 2 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Цукрова пудра - 1 Склянка
1. Вимийте лимон, натріть цедру одного і видавіть окремо сік. Вимийте і натріть на крупній тертці кабачок.
2. Просійте борошно, змішайте з сіллю, розпушувачем, содою.
3. Змішайте кабачок, лимонну цедру, яйця, лимонний екстракт, рослинна олія, сметану, цукор.
4. Фісташки наріжте або розімніть невеликими шматочками.
5. Додайте суміш кабачка, лимона і яєць до сухих інгредієнтів, сюди ж додайте фісташки і кокосову стружку.
6. Перемішайте тісто. Змастіть форму для випічки, вилийте тісто. Випікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці 35-50 хвилин.
7. Тим часом зробіть глазур: змішайте 2 столові ложки лимонного соку з цукровою пудрою.
8. Перекладіть готовий кекс з духовки на решітку для охолодження, полийте вже остиглий кекс приготованої глазур'ю. Подавайте кекс після охолодження.