Фісташки з фісташками
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна східна солодкість з листкового тіста, яку хоч раз в житті, але пробували все. Розповідаю, як приготувати пахлаву з фісташками.
Фісташки з фісташками - традиційна солодкість багатьох східних народів. У кожного свій рецепт, свої особливості приготування. Рецепт приготування пахлави з фісташками не дуже складний. Найголовніше - тонко розкачати тісто. А в іншому вам допоможе рецепт пахлави з фісташками з фото. Отже, запасаємося необхідними інгредієнтами і беремося за роботу.
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач для тіста - 10 грам(1 пакетик)
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Йогурт - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вода - 4 склянки(0, 5 склянка - для тіста, інше - для сиропу)
- Крохмаль - 1 Склянка
- Рисове борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 250 грам
- Фісташки подрібнені - 300 грам
- Цукор - 4 склянки
- Лимон - 0, 5 штуки
Змішуємо пшеничне борошно і розпушувач тесту. Додаємо йогурт, яйце, воду і рослинне масло і замішуємо тісто. Я поділяю 30 частин і залишаємо відпочити хвилин на 30.
Розкачуємо кожен шматочок тіста в тоненький пласт.
Змішуємо крохмаль і рисове борошно і цією сумішшю пересипаємо кожен шар тіста. Розкатані пласти складаємо один на інший.
Ділимо отриману стопку тонких пластів тесту на 3 частини.
Розкачуємо стопку з 10 шарів тосту разом за розміром дека. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього перший розкатаний шар тіста.
Змащуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо фісташками.
Накриваємо другим шаром з розкатаних 10 пластів тесту, змащуємо маслом і посипаємо горішками. Потім накриваємо третім шаром тіста і рясно змащуємо його олією.
Нарізаємо вийшов пиріг на квадратики або ромбики.
Випікаємо в розігрітій до 150 градусів духовці приблизно 45 хвилин.
Поки пиріг випікається, приготуйте сироп. Змішати цукор, воду і сік половини лимона і нагріти до повного розчинення цукру. Остудити. Залити сиропом гарячу пахлаву. Чи не виймати з дека!
Посипати горішками і дати настоятися .