Курячий террин з брусницею, шинкою і фісташками
(покроковий рецепт з фото)
Святкове і ошатне блюдо! Мені здається, така закуска не може не сподобається, террин потрібно заздалегідь приготувати, щоб він встиг охолонути і настоятися, прийняти форму. Дивимося!
Отже, розповідаю, як приготувати смачний курячий террин з брусницею, шинкою і фісташками. Це легке в приготуванні, але ефектне блюдо, стане прикрасою святкового столу. Ягоди брусниці заморожені, але якщо в вашому регіоні є свіжі, обов'язково їх покладіть. Прикрашайте террин на свій смак, але фісташки або ягоди будуть актуальні. Хай щастить!
- Куряче філе - 700 грам
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Шинка - 150 грам
- Fistashki - 2 штуки (горст)
- Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
- Бекон сирокопчені - 200 грам
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - 1-2 Щепоток
- Часник сушений - 1-2 Щепоток
- Брусниця заморожена - 1 штука (жменю)
Куряче філе вимийте, поріжте на шматочки і пропустіть через м'ясорубку.
Шинку курячу поріжте кубиками. Можна взяти шинку будь-яку, не обов'язково курячу.
Фісташки очистіть від шкаралупи, порубати ножем.
З'єднайте куряче філе з шинкою, fistashkami, майонезом, сіллю і перцем, мускатним горіхом і сушеним часником. У процесі перемішування влийте вершкове масло розтоплене.
Потім додайте заморожені ягоди, перемішайте знову фарш.
Застелите форму для Террін беконом, утрамбуйте фарш.
Загорніть краї, покладіть смужку бекону ще зверху. Накрийте фольгою террин і відправте в духовку на 45 хвилин, температура 175 градусів.
Через 45 хвилин на форму поставте гніт і приберіть в холод на 6-8 годин. Готовий террин прикрасьте і подайте до столу. Приємного!