Курячий террин
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати соковитий курячий террин? Додайте до курячого фаршу вершки і овочі, отримаєте ніжний і соковитий террин. Приготувати страву можна в духовці або на пару.
Подрібніть м'ясо в блендері з часником, влийте вершки, додайте яйце і спеції, сіль. Розділіть фарш на дві частини, складіть шарами, всередині розподіліть овочі. Запор. Хай щастить!
- Куряче філе без шкіри - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Овочі - 250-300 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Приготуйте продукти згідно зі списком. Як овочів можна взяти будь-які сезонні або заморожені овочі дрібно порізані. Я використовувати болгарський перець, кукурудзу консервовану і горошок. Розморожувати попередньо овочі не потрібно.
Вимийте куряче філе і поріжте великими шматками. Очистіть часник. Складіть м'ясо і часник в чашу блендера і подрібніть.
До курячого фаршу додайте сіль, перець чорний мелений, яйце, вершки. Ще раз добре подрібніть в блендері.
Фарш повинен вийде не густий, однорідний і ароматний.
Візьміть глибоку зручну форму, якщо вона не антипригарная, то застеліть її фольгою. Змастіть рослинним маслом. Викладіть половину фаршу, розрівняйте.
Зверху розподіліть овочі. Можна розташувати їх тільки по центру, так навіть красивіше буде в зрізі.
Другу половину фаршу розподіліть зверху. Прогрейте духовку до 180 градусів. Поставте террин на середню грати і випікайте 60 хвилин.
Террін готовий! Порада: не збільшувати температуру, інакше террин "надувається" . Остудіть його в формі, витягніть і поріжте на шматочки. Подавати теплим.