Шоколадний террин
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний террин - вишуканий і ніжний десерт. Приготувати террин можна двома способами: запікати в духовці або приготувати холодний желатиновий террин. У мене традиційний варіант - будемо пекти!
Шоколадний террин - це рецепт десерту для шокоголіков. Це самий шоколадний з усіх шоколадних десертів, який я пробувала. Дуже ніжний, з повітряної текстурою, в роті просто тане в перші секунди. Вперше спробувавши цей десерт з молочного шоколаду, закохалася в нього на все життя. Готувати його можна з додаванням різноманітних інгредієнтів: ягід, горіхів, сухофруктів, а ложечка лікеру або коньячка надає такий аромат і тонке післясмак, що неможливо відірватися. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати класичний варіант цього десерту без добавок і наповнювачів, а чим збагатити смак - це на ваш розсуд.
- Шоколад - 200 грам
- Борошно - 5 грам
- Вершки - 200 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Лікер або коньяк - 2 Ст. Ложки
Шоколадні плитки розламайте на шматочки і поставте на водяну баню. Шоколад можна будь на ваш смак.
Поки плавиться шоколад, Мартенс відділи Желтков. Жовтки стільком людям виделкою, але збивати не потрібно.
Масло розтопіть в мікрохвильовій печі, воно повинно бути теплим і рідким.
Коли шоколад розтане, невеликими порціями вливайте жовтки і варіть на водяній бані, постійно помішуючи.
Потім додайте цукор звичайний і ванільний, лікер і вершки.
Останнім додайте вершкове масло і варіть до отримання однорідної маси.
Білки збийте до стійких піків.
Перелийте шоколадну масу в глибокий посуд і введіть білки акуратно лопаткою. Всипте борошно і ще раз перемішайте.
Влийте тісто в прямокутну форму. Форму помістіть ще в одну глибоку форму, наповнену до середини водою. Террін повинен запікатися на водяній бані. Випікайте в духовці 50-60 хвилин при 160 градусах.