Рецепт Шоколадний террин фото

Шоколадний террин
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Шоколад
Рецепти сироїдіння
Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Солодке

Шоколадний террин - вишуканий і ніжний десерт. Приготувати террин можна двома способами: запікати в духовці або приготувати холодний желатиновий террин. У мене традиційний варіант - будемо пекти!

Шоколадний террин - це рецепт десерту для шокоголіков. Це самий шоколадний з усіх шоколадних десертів, який я пробувала. Дуже ніжний, з повітряної текстурою, в роті просто тане в перші секунди. Вперше спробувавши цей десерт з молочного шоколаду, закохалася в нього на все життя. Готувати його можна з додаванням різноманітних інгредієнтів: ягід, горіхів, сухофруктів, а ложечка лікеру або коньячка надає такий аромат і тонке післясмак, що неможливо відірватися. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати класичний варіант цього десерту без добавок і наповнювачів, а чим збагатити смак - це на ваш розсуд.

  • Шоколад - 200 грам
  • Борошно - 5 грам
  • Вершки - 200 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Лікер або коньяк - 2 Ст. Ложки
шоколадний террин - фото крок 1
Шоколадні плитки розламайте на шматочки і поставте на водяну баню. Шоколад можна будь на ваш смак.
шоколадний террин - фото крок 2
Поки плавиться шоколад, Мартенс відділи Желтков. Жовтки стільком людям виделкою, але збивати не потрібно.
шоколадний террин - фото крок 3
Масло розтопіть в мікрохвильовій печі, воно повинно бути теплим і рідким.
шоколадний террин - фото крок 4
Коли шоколад розтане, невеликими порціями вливайте жовтки і варіть на водяній бані, постійно помішуючи.
шоколадний террин - фото крок 5
Потім додайте цукор звичайний і ванільний, лікер і вершки.
шоколадний террин - фото крок 6
Останнім додайте вершкове масло і варіть до отримання однорідної маси.
шоколадний террин - фото крок 7
Білки збийте до стійких піків.
шоколадний террин - фото крок 8
Перелийте шоколадну масу в глибокий посуд і введіть білки акуратно лопаткою. Всипте борошно і ще раз перемішайте.
шоколадний террин - фото крок 9
Влийте тісто в прямокутну форму. Форму помістіть ще в одну глибоку форму, наповнену до середини водою. Террін повинен запікатися на водяній бані. Випікайте в духовці 50-60 хвилин при 160 градусах.

Схожі рецепти