Сирний террин
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами досить оригінальний варіант, як приготувати сирний террин з соусом песто. Дуже ніжна, пікантна і апетитна закуска, яку варто спробувати повторити.
Це дуже простий, але при цьому вельми оригінальний і я б навіть сказала вишуканий варіант, як зробити сирний террин.
1. Для початку необхідно взяти солодкі перці (краще жовтого кольору) і підсмажити їх на газу до чорного кольору.
2. Потім трохи охолодіть і зніміть шкірку. Робиться це дуже просто. Акуратно видаліть насіння, а м'якоть відправте в чашу блендера.
3. Туди ж додайте вимиті і обсушені листя базиліка, панірувальні сухарі, оливкова олія, горіхи і очищені зубчики часнику.
4. Додайте сіль і перець за смаком. Збийте все до однорідності.
5. Окремо з'єднайте сир з вершковим сиром. Підсолити трохи, додайте при бажанні пластівці гострого перцю. Всі збийте в однорідну масу. Можна, можливо, знову-таки, скористатися блендером.
6. Далі все дуже просто: підготуйте невелику прямокутну форму, в якій будете формувати сирний террин в домашніх умовах. Застелите дно і бортики харчовою плівкою.
7. Викладіть приблизно половину сирної маси.
8. У центрі розмістіть начинку з песто, накрийте другою половиною сиру.
9. Щільно стягніть краю плівки, відправте форму в холодильник на 3-4 годину. Найкраще дати йому постояти всю ніч.
10. Потім акуратно дістаньте террин з форми, видаліть плівку.
11. Ось і весь рецепт приготування сирного терріна. Подавати до столу його можна з підсушеними скибочками хліба, французьким багетом або печивом, наприклад.
Смачного!
- Солодкий перець - 2 штуки
- Листя базиліка - 1 Склянка
- Панірувальні сухарі - 50 грам
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Горіхи - 50 грам
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сир - 600 грам
- Вершковий сир - 100 грам
- Пластівці перцю чилі - За смаком (по бажанню)
1. Для початку необхідно взяти солодкі перці (краще жовтого кольору) і підсмажити їх на газу до чорного кольору.
2. Потім трохи охолодіть і зніміть шкірку. Робиться це дуже просто. Акуратно видаліть насіння, а м'якоть відправте в чашу блендера.
3. Туди ж додайте вимиті і обсушені листя базиліка, панірувальні сухарі, оливкова олія, горіхи і очищені зубчики часнику.
4. Додайте сіль і перець за смаком. Збийте все до однорідності.
5. Окремо з'єднайте сир з вершковим сиром. Підсолити трохи, додайте при бажанні пластівці гострого перцю. Всі збийте в однорідну масу. Можна, можливо, знову-таки, скористатися блендером.
6. Далі все дуже просто: підготуйте невелику прямокутну форму, в якій будете формувати сирний террин в домашніх умовах. Застелите дно і бортики харчовою плівкою.
7. Викладіть приблизно половину сирної маси.
8. У центрі розмістіть начинку з песто, накрийте другою половиною сиру.
9. Щільно стягніть краю плівки, відправте форму в холодильник на 3-4 годину. Найкраще дати йому постояти всю ніч.
10. Потім акуратно дістаньте террин з форми, видаліть плівку.
11. Ось і весь рецепт приготування сирного терріна. Подавати до столу його можна з підсушеними скибочками хліба, французьким багетом або печивом, наприклад.
Смачного!