Легке оленя, запечене на вогні
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт стане в нагоді мисливцям і любителям страв з дичини. М'ясо готувати вміють все, а ось субпродукти - далеко не всі. Сьогодні язик у нас піде про те, як приготувати легке оленя. Дивіться!
У районах, де традиційно вирощують оленів, корінні жителі просто обсмажують його на вогні. Але ми не вони, ми так не зможемо. Тому розповім докладно, як приготувати легке оленя, запечене на вогні.
- Легке оленя - 1, 5 кілограма
- Стебла кропу, петрушки - 100 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Найголовніше - видалити всю кров з легкого. Тому замочуємо легке у великій кількості води, періодично її міняючи.
2. Міняємо воду до тих пір, поки вона не стане приблизно ось такий.
3. Нарізаємо легке на більш дрібні шматки і знову вимочуємо. Потім виймаємо легке з води і віджимають.
4. Тепер легке треба зварити. При варінні буде багато піни, її потрібно прибирати.
5. Варимо легке приблизно години півтори після закипання, потім додаємо сіль, стебла петрушки, кропу і продовжуємо варити ще хвилин 30-40.
6. Дістаємо зварені легкі з бульйону, скроплюємо рослинним маслом, посипаємо меленим перцем (можна і іншими спеціями) і запікаємо на вогні до рум'яної скоринки. Дуже зручно це робити на спеціальній решітці.