Рецепт Легке оленя, запечене на вогні фото

Легке оленя, запечене на вогні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Оленина, Легке
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Цей рецепт стане в нагоді мисливцям і любителям страв з дичини. М'ясо готувати вміють все, а ось субпродукти - далеко не всі. Сьогодні язик у нас піде про те, як приготувати легке оленя. Дивіться!

У районах, де традиційно вирощують оленів, корінні жителі просто обсмажують його на вогні. Але ми не вони, ми так не зможемо. Тому розповім докладно, як приготувати легке оленя, запечене на вогні.

  • Легке оленя - 1, 5 кілограма
  • Стебла кропу, петрушки - 100 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
легке оленя, запечене на вогні - фото крок 1
1. Найголовніше - видалити всю кров з легкого. Тому замочуємо легке у великій кількості води, періодично її міняючи.
легке оленя, запечене на вогні - фото крок 2
2. Міняємо воду до тих пір, поки вона не стане приблизно ось такий.
легке оленя, запечене на вогні - фото крок 3
3. Нарізаємо легке на більш дрібні шматки і знову вимочуємо. Потім виймаємо легке з води і віджимають.
легке оленя, запечене на вогні - фото крок 4
4. Тепер легке треба зварити. При варінні буде багато піни, її потрібно прибирати.
легке оленя, запечене на вогні - фото крок 5
5. Варимо легке приблизно години півтори після закипання, потім додаємо сіль, стебла петрушки, кропу і продовжуємо варити ще хвилин 30-40.
легке оленя, запечене на вогні - фото крок 6
6. Дістаємо зварені легкі з бульйону, скроплюємо рослинним маслом, посипаємо меленим перцем (можна і іншими спеціями) і запікаємо на вогні до рум'яної скоринки. Дуже зручно це робити на спеціальній решітці.

Схожі рецепти