Рецепт Печиво «Оленя Рудольф» фото

Печиво «Оленя Рудольф»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 6
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Новорічні ласощі повинні бути не тільки смачними, але і святковими. Дуже символічно буде їх зробити у формі забавних персонажів. Розповім, як приготувати печиво «Оленя Рудольф».

Опис приготування:

Таким рецептом користуюся вже кілька років. Печиво у формі цього казкового персонажа стане справжнім частуванням і прикрасою святкового столу. Його можна загорнути в подарункову упаковку і презентувати своїм близьким, знайомим, друзям. Якщо достатньо часу і фантазії, можна зробити і інших казкових персонажів.

  • Вершкове масло - 65 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Борошно - 185 грам
  • Молоко - 15 мілілітрів
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - 435 грам(135 грам для тіста, 300 грам для глазурі )
  • Білок - 2 штуки
  • Барвники - За смаком
печиво
1. Для пісочного тіста: в чашу міксера перекладаю вершкове масло, додаю 135 грам цукрової пудри, молоко і жовток. Пшеничне борошно заздалегідь просівають і всипав у чашу, замішую тісто, відправляю його в холодильник на 30-60 хвилин. Дістаю тісто і розкочують його в пласт від 0, 5-1 см. Вирізаю спеціальну форму з картону, яку прикладаю на тісто. Вирізаю фігурки.
печиво
2. Форми розкладаю на деко і відправляю в розігрітий до 170 градусів духовку на 13-15 хвилин.
печиво
3. Для глазурі: охолоджені білки розміщую в чисту і суху чашу, збиваю віночком і порційно додаю цукрову пудру. Від загальної маси відміряють 50 мілілітрів і з'єдную з фарбою бежевого кольору. За допомогою кондитерського мішечка наношу фарбу на потрібні ділянки.
печиво
4. Невелику частину глазурі (50 мл) з'єдную зі світло-сірою фарбою, продовжую прикрашати фігурки.
печиво
5. Поділяю залишилася глазур на 2 частини, одну з них залишаю білої, а другу з'єдную з червоним барвником. Промальовується інші частини.
печиво
6. Залишаю печиво на 30 хвилин в теплому місці, щоб глазур трохи схопилася. Потім харчовим маркером промальовувати мордочку. Готове печиво залишаю на 10-12 годин в теплому і сухому місці, потім подаю до столу або упаковую в спеціальні коробочки. Смачного!

Схожі рецепти