Яловичина на вогні
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина на вогні виходить м'якою, соковитою і смачною. Відчуйте, як в повітрі витає цей тонкий аромат димку. Божественне відчуття, яке супроводжується спогадами про пікніках і літо.
М'ясо треба замаринувати, а потім запекти на вогні. Страву можна подавати з овочами і лавашем. Смачного!
- Яловичина філе - 800 грам
- Помідори свіжі - 300 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Сіль - За смаком
Для приготування такої страви краще всього використовувати нежирне м'ясо. Отже, добре промиваємо яловичину під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Насухо витираємо компонент кухонними паперовими рушниками. Скориставшись ножем, нарізаємо м'ясо поперек волокон на порційні шматочки товщиною не більше 1, 5 сантиметрів. Потім перекладаємо компонент в вільну глибоку миску і на час залишаємо осторонь, а поки підготуємо овочі для маринаду.
Промиваємо помідори під проточною водою і викладаємо в глибоку тарілку. Заливаємо овочі гарячою водою і залишаємо осторонь бланшувати. Через 7-10 хвилин зливаємо рідину, а компонент перекладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, видаляємо край, на якому кріпився хвостик, а потім акуратно знімаємо шкірку. Тепер подрібнюємо помідори на невеликі шматочки і перекладаємо в чисту тарелку.Воспользовавшісь ножем, видаляємо край, на якому кріпився хвостик, а потім акуратно знімаємо шкірку. Тепер подрібнюємо помідори на невеликі шматочки і перекладаємо в чисту тарілку.
Промиваємо солодкий перець під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, видаляємо хвостик і насіння. Потім розрізаємо овоч уздовж на дві половинки і кожну подрібнюємо на невеликі шматочки. Дрібно рубаний компонент перекладаємо в вільну тарілку.
Перець чилі промиваємо під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Ножем видаляємо хвостик і розрізаємо компонент вздовж на дві частини. З кожної половинки акуратно прибираємо насіння і після поділяємо чилі ще на кілька частин. Шматочки овоча перекладаємо в вільну тарілку. Увага: щоб перець не обпекло пальці, надягаємо на руки поліетиленові рукавички.
У чашу блендера викладаємо подрібнені помідори, червоний солодкий перець і чилі. На середній швидкості подрібнюємо інгредієнти до утворення однорідної маси.
У миску з шматочками яловичини висипаємо до смаку сіль і виливаємо маринад. Ретельно все перемішуємо за допомогою столової ложки. Ставимо ємність з м'ясом в холодильник настоюватися протягом 1 годину. Увага: щоб страва не вбирало в себе сторонні запахи, можна миску щільно закрити кришкою від каструлі.
Для 30 хвилин до закінчення маринування свинини розігріваємо вугілля. Для цього на дно барбекю або мангала викладаємо дрова і підпалюємо їх за допомогою сірників. Коли дерево практично згорить, акуратно висипаємо до нього вугілля і добре все перемішуємо дерев'яною паличкою. Як тільки полум'я повністю зникне, а вуглинки стануть білими, починаємо готувати м'ясо.
Дістаємо його з холодильника і викладаємо на решітку барбекю або мангала. Коли шматочки яловичини почнуть злегка присмажуватися з нижньої сторони, за допомогою кухонних щипців перевертаємо їх. Важливо: уважно стежимо за цим процесом, щоб м'ясо не згоріло і не стало сухим. Коли воно з усіх боків покриється золотистою скоринкою, перекладаємо один шматочок на тарілку і перевіряємо готовність. Проткнув його вістрям ножа, дивимося: якщо з нього почне витікати прозорий сік, значить, яловичина на вогні готова. Якщо ж червоний, тоді варто продовжити час ще на 5-7 хвилин.