Лангет класичний
(покроковий рецепт з фото)
Назва "лангет" пішло від французького слова «languette», що означає язичок, тому що кожен порційний шматок м'яса схожий на довгастий язичок. Готується з м'яса телятини. Дуже просте блюдо.
Лангет готують різного ступеня прожарювання, смажать на жиру або у великій кількості масла і подають, полив утворився при смаженні соком. Гарнір до такої страви бути простим: ложка, овочі, макаронні вироби або складним, що складається з декількох продуктів.
Дивіться, як приготувати лангет класичний.
- Телятина - 700 грам
- Рослинна олія або свинячий жир - 100 грам
- Сіль, перець - За смаком
Для приготування нам необхідно взяти м'ясо телятини. Краще брати спинну частину туші, лопаточную. Можна взяти відбивну. Отже, м'ясо треба нарізати порційними пластинами.
Кожен шматочок з двох сторін відбийте молоточком. Приправити сіллю і poperčite.
Добре розігрійте сковороду. Влийте в сковороду трохи рослинного масла. Відбитий шматочок м'яса, приправлений сіллю і спеціями, викладіть на гарячу сковороду. Обсмажте по 3-4 хвилини з кожного боку.
Обсмажені шматочки викладіть на тарілку. Додайте гарнір або овочі. Подайте до столу.
Смачний лангет буде готовий дуже швидко. Спробуйте це м'ясне блюдо.