Лагман з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Ситний, смачний і ароматний лагман з яловичини можна спробувати не тільки в ресторані, але і приготувати його будинку. Звичний набір продуктів, трохи вільного часу і лагман на вашому столі.
Узбецька кухня дуже цікава і одне з традиційних її страв - лагман з яловичини. Його неймовірний аромат заповнює весь простір кухні з перших хвилин приготування, а смак не залишає байдужих.
- Яловичина - 400 грам
- Рослинна олія - 50-100 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Помідор - 3 штуки
- Чилі перець - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Бульйон - 2 L
- Часник - 2-3 зубчиків
- Винний оцет - 1-1.5 чайних ложки
- Свіжа зелень - 50 грам(Braai, петрушка і т.Д.)
1. Рецепт приготування лагмана з яловичини слід почати з підготовки м'яса. Його добре вимити, просушити і нарізати порційними шматочками. У сотейник з товстим дном налити рослинне масло і добре його розігріти. Відправити туди м'ясо, обсмажити до золотистої скоринки. Потім акуратно дістати м'ясо і відкласти в сторону.
2. Цибулини, морква і баклажан очистити і нарізати. Надіслати в гаряче масло, в якому обсмажувалося м'ясо. Періодично помішуючи, смажити близько 5-7 хвилин на середньому вогні.
3. Поки овочі смажаться, можна вимити, просушити і нарізати помідори.
4. У сотейник відправити помідори і дрібно нарізаний перець чилі. Гасити близько 10 хвилин.
Тим часом очистити і нарізати картоплю. Відправити його до овочів, посолити і поперчити за смаком.
Тим часом очистити і нарізати картоплю. Відправити його до овочів, посолити і поперчити за смаком.
5. Через 3-5 хвилин можна відправляти в сотейник обсмажене м'ясо. Додати коріандр, паприку і лавровий лист.
6. Саме час залити в сотейник бульйон, накрити його кришкою і залишити гаситися 30-40 хвилин, поки м'ясо не стане м'яким.
7. Акуратно видалити лавровий лист і додати дрібно нарізаний часник.
8. Лагман з яловичини в домашніх умовах практично готовий. Залишилося тільки вимити, просушити і нарізати зелень. Додати в сотейник зелень і винний оцет. Тепер можна зняти з вогню лагман і накрити кришкою. Нехай він настоюється близько 10-15 хвилин, а потім можна подавати до столу.