Кримський лагман
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне і ситне блюдо кримської кухні, яке можна віднести і до густих супів, і до других гарячих страв. Рецепт кримського лагмана - до вашої уваги!
Думаю, варто хоча б раз приготувати в домашніх умовах кримський лагман. Смачне і ароматне блюдо з домашньої ніжною локшиною. Лагман також часто називають істинно чоловічим стравою. Він дуже ситний, досить гострий і дуже смачний. Але якщо приготувати лагман з меншою кількістю гострих спецій, то і дітки із задоволенням будуть уплітати його. Рецепт приготування кримського лагмана досить простий, складність може виникнути тільки при приготуванні спеціальної локшини. Але, якщо ви не любите возитися з тестом, то цілком підійде і магазинна локшина з високим вмістом яєць. Отже, приступаємо до приготування кримського лагмана.
1. Я починаю процес готування з приготування тіста для локшини. Адже воно має полежати-дозріти хоча б пів години. Гарненько розмішуємо в мисці яйця і 1, 5 склянки води. Додаємо борошно і замішуємо круте тісто. Ми залишаємо тісто на столі і накриваємо.
2. Наливаємо в казанок рослинне масло і нагріваємо на сильному вогні.
3. Очищаємо і подрібнюємо часник і злегка обсмажуємо в нагрітому рослинному маслі до красивої скоринки.
4. М'ясо миємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо м'ясо в казанок, трохи перчимо і обсмажуємо.
5. Чистий цибулю, морква і перець. Нарізаємо на кубики або смужки і додаємо до м'яса. Посипаємо сіллю і спеціями і тушкуємо під кришкою на маленькому вогні хвилин 15-20.
6. Обшпарюємо помідори, знімаємо з них шкірку і нарізаємо на кубики.
7. Чистим картошку, нарізаємо на кубики. Додаємо картоплю і помідори в казанок.
8. Через 5-7 хвилин після закладки картоплі, додаємо необхідну кількість води. Вода повинна покривати овочі з м'ясом приблизно на 2-3 см. Тушкуємо хвилин 20-25.
9. Тепер нам необхідно приготувати спеціальний розчин. Для цього розмішуємо в 0, 5 склянки води соду і сіль.
10. Змочуємо руки в розчині і обмазуємо їм тісто, вимішуємо. І так робимо до тих пір, поки розчин не закінчиться.
11. Ділимо тісто на невеликі шматочки і розгортаємо їх в джгутики, розміром і товщиною як олівець.
12. Змащуємо руки рослинним маслом і обмазуємо кожен джгутик, складаємо джгутики спіраллю на велике блюдо.
13. Коли зробите джгутики з усього тесту, приступаємо до розтягування тесту - робитимемо локшину. Для цього беремо джгутик за кінці двома руками і починаємо крутити його як скакалку. При цьому потихеньку розтягуємо тісто в сторони. Коли тісто витягнеться і вам стане незручно далі розтягувати його - складіть джгут вдвічі і продовжуйте процедуру до тих пір, поки локшина не стане тонкої.
14. Ставимо воду для варіння локшини. Її повинно бути велика кількість - локшина повинна вільно плавати в каструлі. Не забуваємо воду посолити.
Коли вода закипить, по одній опускаємо локшину в воду і варимо не більш 5 хвилин після закипання. Готову локшину відкидаємо на друшляк. Знавці радять не виливати воду, в якій варилася локшина. Її можна пити як бульйон, або розбавляти м'ясо з овочами.
15. Розкладаємо локшину по тарілках, заливаємо м'ясом з овочами і посипаємо рубаною зеленню.
Смачного.
- Баранина або яловичина - 500 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Борошно - 4 склянки
- Рослинна олія - 200 мілілітрів (половина - для обсмажування м'яса з овочами, половина - для приготування локшини)
- Сіль - 2 чайних ложки(0, 5 чайної ложки - для приготування локшини, 3/4 - для розчину, інше - для м'яса з овочами)
- Яйця - 3 штуки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Часник - 3-4 зубчиків
- Спеції - 1-2 Щепоток (хміль-сунелі, базилік, естрада)
- Зелень - 50 грам (кріп, петрушка)
- Вода - 2 склянки (для приготування локшини)
1. Я починаю процес готування з приготування тіста для локшини. Адже воно має полежати-дозріти хоча б пів години. Гарненько розмішуємо в мисці яйця і 1, 5 склянки води. Додаємо борошно і замішуємо круте тісто. Ми залишаємо тісто на столі і накриваємо.
2. Наливаємо в казанок рослинне масло і нагріваємо на сильному вогні.
3. Очищаємо і подрібнюємо часник і злегка обсмажуємо в нагрітому рослинному маслі до красивої скоринки.
4. М'ясо миємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо м'ясо в казанок, трохи перчимо і обсмажуємо.
5. Чистий цибулю, морква і перець. Нарізаємо на кубики або смужки і додаємо до м'яса. Посипаємо сіллю і спеціями і тушкуємо під кришкою на маленькому вогні хвилин 15-20.
6. Обшпарюємо помідори, знімаємо з них шкірку і нарізаємо на кубики.
7. Чистим картошку, нарізаємо на кубики. Додаємо картоплю і помідори в казанок.
8. Через 5-7 хвилин після закладки картоплі, додаємо необхідну кількість води. Вода повинна покривати овочі з м'ясом приблизно на 2-3 см. Тушкуємо хвилин 20-25.
9. Тепер нам необхідно приготувати спеціальний розчин. Для цього розмішуємо в 0, 5 склянки води соду і сіль.
10. Змочуємо руки в розчині і обмазуємо їм тісто, вимішуємо. І так робимо до тих пір, поки розчин не закінчиться.
11. Ділимо тісто на невеликі шматочки і розгортаємо їх в джгутики, розміром і товщиною як олівець.
12. Змащуємо руки рослинним маслом і обмазуємо кожен джгутик, складаємо джгутики спіраллю на велике блюдо.
13. Коли зробите джгутики з усього тесту, приступаємо до розтягування тесту - робитимемо локшину. Для цього беремо джгутик за кінці двома руками і починаємо крутити його як скакалку. При цьому потихеньку розтягуємо тісто в сторони. Коли тісто витягнеться і вам стане незручно далі розтягувати його - складіть джгут вдвічі і продовжуйте процедуру до тих пір, поки локшина не стане тонкої.
14. Ставимо воду для варіння локшини. Її повинно бути велика кількість - локшина повинна вільно плавати в каструлі. Не забуваємо воду посолити.
Коли вода закипить, по одній опускаємо локшину в воду і варимо не більш 5 хвилин після закипання. Готову локшину відкидаємо на друшляк. Знавці радять не виливати воду, в якій варилася локшина. Її можна пити як бульйон, або розбавляти м'ясо з овочами.
15. Розкладаємо локшину по тарілках, заливаємо м'ясом з овочами і посипаємо рубаною зеленню.
Смачного.