Рецепт Янтик «Кримський» фото

Янтик «Кримський»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 40 хв.

До сімейного обіду приготуйте смачне татарське частування - янтик"Кримський" . Це прісні коржі з начинкою, готуються вони легко і просто.

Опис приготування:

Для приготування янтики знадобиться прісне тісто. Воно готується з борошна, солі, води і рослинного масла. Для начинки можна використовувати м'ясо (яловичину або баранину), картопля або сир. Я сьогодні використовувала сир і свіжу зелень. Коржі смажаться на сухій сковороді, що корисно і дуже швидко.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вода тепла - 250 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сир - 200 грам
  • Кріп - 3 грами
  • Петрушка - 3 грами
  • Вершкове масло - 40 грам
янтик
Підготуйте продукти для приготування"Кримського" янтики.
янтик
У чашці з теплою водою розчинити сіль. Перемішати.
янтик
Туди ж в чашку влити олію і перемішати.
янтик
Пшеничне борошно просіяти в миску.
янтик
Влити теплу рідину і перемішати.
янтик
Замісити м'яке пружне тісто, який мав би липнути до рук. Залишити тісто відпочивати під рушником на 15 хвилин.
янтик
Приготуйте начинку - змішайте сир і дрібно рубану зелень.
янтик
Начинку трохи перемішайте і за бажанням посоліть.
янтик
Тісто розділи 6-7 частин. Розкачайте з них тонкі коржі. На одну половину викладіть пару ложок сирної начинки.
янтик
Прикрийте вільним краєм і защіпніте як чебуреки по краях.
янтик
Смажте янтик на сухій сковороді приблизно по 1 хвилині з кожної сторони.
янтик
Гарячий янтик відразу змастіть вершковим масло з двох сторін.
янтик
Гарячі янтики укладайте стопкою один на одного. Готову страву відразу подавайте до столу, поки кримський янтик ще гарячий. Завдяки вершковому маслу коржі виходять м'якими і соковитими. Смачного!

Схожі рецепти