Янтик «Кримський»
(покроковий рецепт з фото)
До сімейного обіду приготуйте смачне татарське частування - янтик "кримський" . Це прісні коржі з начинкою, готуються вони легко і просто.
Для приготування янтики знадобиться прісне тісто. Воно готується з борошна, солі, води і рослинного масла. Для начинки можна використовувати м'ясо (яловичину або баранину), картопля або сир. Я сьогодні використовувала сир і свіжу зелень. Коржі смажаться на сухій сковороді, що корисно і дуже швидко.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода тепла - 250 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сир - 200 грам
- Кріп - 3 грами
- Петрушка - 3 грами
- Вершкове масло - 40 грам
Підготуйте продукти для приготування "кримського" янтики.
У чашці з теплою водою розчинити сіль. Перемішати.
Туди ж в чашку влити олію і перемішати.
Пшеничне борошно просіяти в миску.
Влити теплу рідину і перемішати.
Замісити м'яке пружне тісто, який мав би липнути до рук. Залишити тісто відпочивати під рушником на 15 хвилин.
Приготуйте начинку - змішайте сир і дрібно рубану зелень.
Начинку трохи перемішайте і за бажанням посоліть.
Тісто розділи 6-7 частин. Розкачайте з них тонкі коржі. На одну половину викладіть пару ложок сирної начинки.
Прикрийте вільним краєм і защіпніте як чебуреки по краях.
Смажте янтик на сухій сковороді приблизно по 1 хвилині з кожної сторони.
Гарячий янтик відразу змастіть вершковим масло з двох сторін.
Гарячі янтики укладайте стопкою один на одного. Готову страву відразу подавайте до столу, поки кримський янтик ще гарячий. Завдяки вершковому маслу коржі виходять м'якими і соковитими. Смачного!