Рецепт Квасоля з печерицями фото

Квасоля з печерицями
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Гриби , Печериці
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Страви з квасолі готую не так вже й часто, зазвичай додаю її в борщ, лобіо та інше. Нещодавно спробував дуже смачне блюдо, тому поспішаю розповісти, як приготувати квасоля з печерицями.

Опис приготування:

Блюдо відмінно підходить для вегетаріанців, його смак насичений і пікантний. Якщо не знати, з чого воно зроблене, то можна подумати, що в основі свинина або яловичина. Квасоля містить велику кількість білків, тому вона дуже корисна для організму. Квасоля використовую вже відварну, тому приготування не займе багато часу. Можна використовувати червону або білу, а крім печериць добре підійдуть і інші види білих грибів.

  • Варена квасоля - 200 грам
  • Печериці - 350 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Томатний сік - 1 Склянка
  • Гострий червоний перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 3 зубчики
квасоля з печерицями - фото крок 1
1. Використовую 2 види цибулі (червоний і білий), чищу його від лушпиння і нарізаю дрібними кубиками.
квасоля з печерицями - фото крок 2
2. Часник чищу і нарізаю його тонкими пластинами, відправляю в сковороду до цибулі.
квасоля з печерицями - фото крок 3
3. Гриби ретельно мою, зрізаю краю плодоніжки, і нарізаю невеликими шматочками, відправляю до цибулі і часнику.
квасоля з печерицями - фото крок 4
4. Квасоля використовую вже заздалегідь відварену (можна білу або червону), відправляю її в сковороду після того, як википіла вся рідина.
квасоля з печерицями - фото крок 5
5. Перемішую все овочі і додаю склянку томатного соку, після закипання роблю мінімальний вогонь.
квасоля з печерицями - фото крок 6
6. Додаю до смаку сіль і спеції, перемішую і тушу на слабкому вогні 10 хвилин до готовності всіх овочів.
квасоля з печерицями - фото крок 7
7. Готову страву подаю до столу гарячим або холодним, воно смачно в різних варіантах, прикрашаю гілочками зелені.

Схожі рецепти