Квашена капуста в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Квашена капуста - це саме по собі дуже смачно, але приготована в горщику вона стає ще більш соковитою і смачною. Спробуйте!
Скористайтеся цим рецептом і приготуйте квашену капусту в горщику! До такої страви навіть гарнір необов'язковий, воно цілком самодостатньо. Заздалегідь бажаю приємного апетиту!
- Квашена капуста - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Дрібно нарізаємо цибулю.
2. Морква шаткуємо або нарізаємо соломкою.
3. Видавлюємо часник за допомогою «чеснокодавкі».
4. Далі кладемо в розпечене на сковороді олію морква з цибулею і обсмажуємо до золотисто-оранжевого відтінку. По ходу смаження відправляємо в сковороду подрібнений часник і спеції. Періодично перемішуємо все.
5. Тим часом промиваємо холодною водою квашену капусту, потім викладаємо в сковороду з морквою і цибулею або обсмажуємо на окремій сковороді.
6. Коли овочі обсмажити, кладемо в горщик маленький шматочок вершкового масла (однак без цього можна і обійтися). Далі кладемо половину капусти, потім морква з цибулею, знову шар капусти. Якщо Ви смажили всі овочі разом, викладаємо їх, як є, упереміш. Ви можете включити в рецепт і інші овочі (наприклад, болгарський перець), а також гриби. Солимо, перчим. Заливаємо вміст горщика водою, щоб вода не повністю покривала капустяний шар.
7. Відправляємо горщик (або горщики) в розігріту духовку. Запікаємо страву при температурі 180 градусів 30-40 хвилин.
8. Смачного!