Куряче фрикасе з грибами по-женевських
(покроковий рецепт з фото)
Куряче фрикасе з грибами по-женевських - ситне блюдо, зігріваючий в холодну пору або, одним словом, «Комфортна» їжа. Спробуйте, вам сподобається, а я розповім, як його приготувати.
Ця страва французького кантону Романд в Швейцарії, тому в ньому багато спільного зі стравами французької кухні. По суті - це куряче рагу, приготоване з цілком доступних продуктів. Завдяки своєму насиченому смаку воно приємно урізноманітнить ваше меню і в свята, і в будні.
- Курка - 1, 3 кілограма
- Картопля - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Гриби білі - 150 грам
- Часник - 4 зубчики
- Вершкове масло - 150 грам
- Вино біле сухе - 200 мілілітрів
- Курячий бульйон - 100 мілілітрів
- Базилік свіжий - За смаком
- Розмарин свіжий - За смаком
- Петрушка свіжа - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Всі овочі і гриби почистіть, промийте під проточною водою і наріжте: ріпчаста цибуля - дрібно, картопля на кубики 2х2 см, гриби - скибочками. Курку наріжте на невеликі порційні шматочки.
2
У чавунній сковороді розтопіть вершкове масло (60 г) і обсмажте до прозорості цибулю.
3
До цибулі покладіть шматочки курки, два розчавлених зубчики часнику, нарізаний свіжий базилік, влийте вино і курячий бульйон. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте блюдо 40 хвилин.
4
В іншій сковороді розтопіть 60 г масла, покладіть нарізану картоплю, додайте розмарин, чорний перець, сіль і обсмажуйте, перемішуючи час від часу, протягом 10-ти хвилин.
5
У третій невеликій сковороді обсмажте гриби на сильному вогні разом з рештою часником, вершковим маслом і петрушкою. Готуйте 10 хвилин, в кінці приготування гриби посоліть і поперчіть.
6
Візьміть містку форму для запікання, інвестувати tušenuû Kuric, навколо розподіліть картопля, а зверху - обсмажені гриби. Запікайте блюдо 15 хвилин в духовці, нагрітої до 190 градусів.
7
Подайте куряче фрикасе з грибами по-женевських гарячим. Смачного!