Куряче фрикасе в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Куряче фрикасе в вершковому соусі в домашніх умовах - чудове і дуже смачна страва. Як гарнір до нього подають рис або картопляне пюре.
Благодаря сливочному соусу, куряче філе виходить дуже ніжним і соковитим (що важливо для такого виду м'яса). Готується фрикасе досить швидко і вимагає мінімум зусиль. Його рецептів існує кілька, але я вирішила зупинитися на класичному варіанті.
- Куряче філе - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Вершки - 300 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 30 грам
1. Мінімальний набір продуктів, і на вашому столі чудовий вечеря. Для фрикасе потрібно брати тільки біле м'ясо, хоча не рідкість, коли кулінари використовували голубів і навіть баранину. Найкраще брати куряче філе - швидко і смачно.
2. Нарізаємо цибулю і відправляємо його смажитися на рослинній олії.
3. Окреме смажимо нарізане кубиками куряче філе. Солимо і заправляємо за своїм смаком.
4. Коли цибуля буде готовий, відправляємо його до курки, перемішуємо і паралельно готуємо соус.
5. Додаємо в масу вершки і накриваємо кришкою. tusim навколо 10 хвилин на слабкому вогні. Додайте в кінці щіпку борошна, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.
6. Через двадцять хвилин наше куряче фрикасе в вершковому соусі в домашніх умовах готове! Прикрасьте його зеленню і подавайте до столу. Разом з ним можна зробити гарнір (каша або картопля).