Рецепт Куряче філе з грибами у вершковому соусі фото

Куряче філе з грибами у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе , Гриби
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 хв.

Любителі грибів і курячого м'яса можуть насолодитися цією стравою сповна. Бекон тільки додає нотку копченості та дуже доречний тут. А ви знаєте, як приготувати куряче філе у вершковому соусі?

Опис приготування:

Блюдо і правда дуже смачне, з родзинкою у вигляді бекону. Якщо не любите бекон, не додавайте його. Куряче м'ясо можна нарізати невеликими шматочками, тоді блюдо більше буде схоже на підливу. Спершу м'ясо коштує обсмажити окремо, щоб утворилася гарна скоринка і все соки залишилися всередині. Подавайте блюдо гарячим, можна з гарніром або без.

  • Куряче філе - 2 штуки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Бекон - 5 скибочок
  • Гриби - 170 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
  • Вершки - 1 Склянка
  • Молоко - 2 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Петрушка - За смаком
куряче філе з грибами у вершковому соусі - фото крок 1
1. Вимийте м'ясо, розріжте кожне філе уздовж на 2 частини.
куряче філе з грибами у вершковому соусі - фото крок 2
2. Вимийте гриби і наріжте їх пластинками, бекон наріжте кубиками.
куряче філе з грибами у вершковому соусі - фото крок 3
3. У великій сковороді розігрійте олію, викладіть м'ясо, poperčite і сіль, обсмажуйте його з двох боків до золотистої скоринки, потім перекладіть його в тарілку.
куряче філе з грибами у вершковому соусі - фото крок 4
4. Викладіть бекон і обсмажте його до золотистого кольору.
куряче філе з грибами у вершковому соусі - фото крок 5
5. Додайте до бекону гриби, перемішайте і обсмажуйте 3-5 хвилин.
куряче філе з грибами у вершковому соусі - фото крок 6
6. Наріжте дрібно часник і викладіть його в сковороду, готуйте ще 1 хвилину.
куряче філе з грибами у вершковому соусі - фото крок 7
7. Додайте вершкове масло, розтопіть його і всипте борошно, перемішайте.
куряче філе з грибами у вершковому соусі - фото крок 8
8. Влийте вершки і молоко, регулярно перемішуючи.
куряче філе з грибами у вершковому соусі - фото крок 9
10. Викладіть в соус куряче м'ясо, тушкуйте ще 15-20 хвилин під закритою кришкою на слабкому вогні.
куряче філе з грибами у вершковому соусі - фото крок 10
11. Готову страву прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти