Куряче філе з грибами у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Любителі грибів і курячого м'яса можуть насолодитися цією стравою сповна. Бекон тільки додає нотку копченості та дуже доречний тут. А ви знаєте, як приготувати куряче філе у вершковому соусі?
Блюдо і правда дуже смачне, з родзинкою у вигляді бекону. Якщо не любите бекон, не додавайте його. Куряче м'ясо можна нарізати невеликими шматочками, тоді блюдо більше буде схоже на підливу. Спершу м'ясо коштує обсмажити окремо, щоб утворилася гарна скоринка і все соки залишилися всередині. Подавайте блюдо гарячим, можна з гарніром або без.
- Куряче філе - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Бекон - 5 скибочок
- Гриби - 170 грам
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
- Вершки - 1 Склянка
- Молоко - 2 склянки
- Сіль - За смаком
- Петрушка - За смаком
1. Вимийте м'ясо, розріжте кожне філе уздовж на 2 частини.
2. Вимийте гриби і наріжте їх пластинками, бекон наріжте кубиками.
3. У великій сковороді розігрійте олію, викладіть м'ясо, poperčite і сіль, обсмажуйте його з двох боків до золотистої скоринки, потім перекладіть його в тарілку.
4. Викладіть бекон і обсмажте його до золотистого кольору.
5. Додайте до бекону гриби, перемішайте і обсмажуйте 3-5 хвилин.
6. Наріжте дрібно часник і викладіть його в сковороду, готуйте ще 1 хвилину.
7. Додайте вершкове масло, розтопіть його і всипте борошно, перемішайте.
8. Влийте вершки і молоко, регулярно перемішуючи.
10. Викладіть в соус куряче м'ясо, тушкуйте ще 15-20 хвилин під закритою кришкою на слабкому вогні.
11. Готову страву прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу. Смачного!