Рецепт Куряче філе з квасолею фото

Куряче філе з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі , Птах , Бобові , Квасоля , Курка
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На швидку руку , Обід за 30 хвилин
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Куряче філе з квасолею - класне блюдо, яке готується буквально за 20 хвилин з підручних інгредієнтів, проте виходить дивно смачним. Гарна ідея швидкого і смачного буденного вечері.

Опис приготування:

Не знаю, як ви, а я вважаю протиприродним витрачати на приготування їжі більше півгодини. Немає, з нагоди свята приготувати щось дійсно складне і екстраординарне - це будь ласка, згодна. Але в звичайний будній день витрачати час, а то і більше, на приготування їжі… Я не можу собі цього дозволити, я вчуся і працюю, у мене не так багато вільного часу, а в світі ще так багато всього цікавого і незвіданого, що я не можу собі дозволити витрачати багато часу на те, щоб просто вгамувати голод

Тому я люблю страви, які готуються швидко, для 20-30 хвилин, але в той же час є повноцінними гарячими стравами, а не якимось фастфудом. Ось куряче філе з квасолею - саме таке блюдо, яке нескладно приготувати навіть в тому випадку, якщо ти втомлений прийшов з роботи, а в холодильнику - шаром покати. Куряче філе можна завжди мати в замороженому вигляді в холодильнику, квасоля консервована взагалі зберігається місяцями. 20 хвилин, взагалі ніякої метушні, мінімум інгредієнтів - і смачне, естетично і нарядно виглядає блюдо у вас на тарілці. Ну не казка чи?

Для всіх зацікавлених розповідаю, як приготувати куряче філе з квасолею - одне з моїх чергових буденних страв.

Удачі в приготуванні!

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Спеції - 3 чайних ложки (сіль, чорний і червоний перець, кмин, паприка, часниковий порошок - за смаком)
  • Квасоля консервована - 450 грам
  • Сир - 50 грам (для подачі (опціонально))
  • Помідор - 1 штука (для подачі (опціонально))
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
куряче філе з квасолею - фото крок 1
Курячі грудки розрізати на невеликі шматочки.
куряче філе з квасолею - фото крок 2
Щедро посипте курку спеціями.
куряче філе з квасолею - фото крок 3
Гарненько перемішайте і залиште на 5-10 хвилин, щоб спеції вбралися в куряче м'ясо.
куряче філе з квасолею - фото крок 4
У сковороді розігріваємо оливкове масло. Викладаємо шматочки курки і обсмажуємо до рум'яної скоринки з одного боку.
куряче філе з квасолею - фото крок 5
Перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. Смажимо до повної готовності курячого м'яса (воно смажиться швидко, не пересушите). Точний час смаження залежить від величини шматочків.
куряче філе з квасолею - фото крок 6
Тим часом займемося квасолею. Квасоля у нас вже консервована, тобто готувати її вже не потрібно - тільки розігріти. Я, щоб не бруднити зайву посуд, роблю так: кладу потрібну кількість квасолі в порційну тарілку і просто ставлю на хвилину-півтори в мікрохвильовку, щоб квасоля стала теплою. Можна, можливо, звичайно, розігріти квасоля і на сковороді, але в мікрохвильовці - простіше і швидше.
куряче філе з квасолею - фото крок 7
Викладаємо обсмажене до готовності куряче філе на квасолю. По суті, блюдо вже готове - квасоля тут як гарнір, а курка - як безпосередньо основне блюдо. На цьому рецепт курячого філе з квасолею можна закінчувати, однак я пропоную зробити блюдо ще смачніше.
куряче філе з квасолею - фото крок 8
Посипаємо блюдо зверху тертим сиром.
куряче філе з квасолею - фото крок 9
Помідор нарізаємо дрібними кубиками і додаємо в тарілку. Повторюся, сир і помідори - це вже за бажанням, можна обійтися і без них.
куряче філе з квасолею - фото крок 10
Подавати блюдо можна зі сметаною, окропивши соком лимона або лайма і посипавши свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти