Фаршироване куряче філе
(покроковий рецепт з фото)
Фаршироване куряче філе - це те блюдо, яке може зайняти центральне місце на столі. Не має значення, буде це святковий банкет або ж звичайнісінький сімейний вечерю. Спробуйте, вам сподобається!
Якщо вам цікаво, як приготувати фаршироване куряче філе, то прочитайте цей рецепт. Він завжди буде у вас під рукою, і ви зможете в будь-який момент приготувати цю вишукану страву. Це відмінний варіант святкової закуски, яка вигідно буде виглядати на столі.
- Куряче філе - 600 грам
- Горіхи кедрові - 30 грам
- Базилік - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик
- Сир твердий - 130 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Шинка - 280 грам
- Помідор - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Масло рослинне, перець, сіль - За смаком
Базилік вимийте і відірвіть від нього листочки. Покладіть листочки в ступку або чашу блендера. Додайте очищений часник, кедрові горішки і сіль. Подрібніть всі інгредієнти товкачем або за допомогою ножа для блендера до однорідної консистенції, але, так, щоб не вийшла каша.
Будь сорт твердого сиру натріть на дрібній тертці і покладіть в чисту і суху чашу блендера. Потім додайте до нього розтоплене або розм'якшене вершкове масло. Доведіть масу до однорідності.
Куряче філе вимийте, зачистите від плівок. Кожне розріжте, але не до кінця, а так, щоб вийшло щось на зразок кишень. У кожен кишеньку викладіть суміш зелені і горіхів з сирно-масляною сумішшю.
Отриману фаршировану грудку слід обернути в кілька шматочків шинки. Щоб це було робити простіше, вибирайте максимально тонку нарізку шинки. Потім приберіть курячі грудки в морозилку, щоб вони там "схопилися", хвилин 30.
Очистіть помідори від шкірки. Для цього обшпарте їх окропом, тоді вона буде зніматися дуже легко. Наріжте томати на кубики. Цибулю очистіть і наріжте кільцями або півкільцями. Овочі обсмажити до м'якості на сковороді з додаванням невеликої кількості рослинного масла.
Дістаньте підморожені курячі грудки з морозилки. В окремій сковорідці розігрійте ще одну порцію рослинного масла без запаху. Обживати грудки в шинці до повної готовності курки під закритою кришкою (хвилин 15-18), періодично їх перевертаючи. Подавайте гарячими, з томатами і цибулею, прикрасивши листочками базиліку.