Куряче філе, фаршироване пшеничного крупою
(покроковий рецепт з фото)
Овочі, Молочні продукти, Птах, Курка, Куряче філе, Крупи, Помідор, Пшоно і пшениця, В'ялені помідори
Чим тільки не фарширують куряче філе: грибами, сиром, заморськими овочами і фруктами… А ви пробували коли-небудь використовувати в якості начинки звичайну рідну пшеничну крупу? А виходить смачно!
Фаршироване куряче філе готувала кожна господиня, адже блюдо нескладне, а виходить завжди смачно і виглядає святково. Найчастіше філе фарширують грибами, сиром, ананасами. А я хочу розповісти, як приготувати куряче філе, фаршироване пшеничного крупою. Спробуйте це блюдо, буде смачно, ситно і незвично!
- Куряче філе - 2 штуки
- Пшенична крупа - 1/3 склянки
- В'ялені помідори - 6-8 штук
- Сир - 100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Зелень кропу - 20 грам (або петрушки)
- Крем - 1, 5 чайних ложки (або майонез)
Довести до кипіння склянку води, всипати пшеничну крупу, додати 1/3 чайної ложки солі. Зварити пшеничну крупу до готовності.
В'ялені помідори нарізаємо на маленькі шматочки. Я використовую свої помідори, вони зі спеціями і часником. А ви можете додати часник і спеції на свій смак.
Додаємо до пшеничну кашу помідори і дрібно нарізану зелень. Половину кількості сиру нарізаємо на маленькі кубики.
Змішаємо пшеничну кашу, в'ялені помідори, сир і зелень. Пробуємо на смак, якщо треба - додамо сіль і спеції.
Куряче філе надрежем і розкриємо в пласт.
Накриваємо філе харчовою плівкою і акуратно відбиваємо. Потім посипаємо сіллю і перцем.
Прибираємо харчову плівку і викладаємо на філе начинку.
І акуратно загортаємо начинку в філе. Краї можна скріпити дерев'яною зубочисткою.
Форму для запікання змастіть рослинною олією. Викладаємо фаршировані філе, змащуємо сметаною або майонезом і накриваємо сиром, що залишився. Можна натерти сир на тертці. У мене був підсохлий шматочок лимона, його теж пустила в справу.
Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 40.
І подаємо до столу з будь-яким гарніром, салатом або просто із зеленню.
Смачна і соковита начинка, м'яке і ароматне філе ... Блюдо вдалося!