Рецепт Куряче філе, фаршироване пшеничного крупою фото

Куряче філе, фаршироване пшеничного крупою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Птах , Курка , Куряче філе , Крупи , Помідор , Пшоно і пшениця , В'ялені помідори
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Чим тільки не фарширують куряче філе: грибами, сиром, заморськими овочами і фруктами… А ви пробували коли-небудь використовувати в якості начинки звичайну рідну пшеничну крупу? А виходить смачно!

Опис приготування:

Фаршироване куряче філе готувала кожна господиня, адже блюдо нескладне, а виходить завжди смачно і виглядає святково. Найчастіше філе фарширують грибами, сиром, ананасами. А я хочу розповісти, як приготувати куряче філе, фаршироване пшеничного крупою. Спробуйте це блюдо, буде смачно, ситно і незвично!

  • Куряче філе - 2 штуки
  • Пшенична крупа - 1/3 склянки
  • В'ялені помідори - 6-8 штук
  • Сир - 100 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Зелень кропу - 20 грам (або петрушки)
  • Крем - 1, 5 чайних ложки (або майонез)
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 1
Довести до кипіння склянку води, всипати пшеничну крупу, додати 1/3 чайної ложки солі. Зварити пшеничну крупу до готовності.
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 2
В'ялені помідори нарізаємо на маленькі шматочки. Я використовую свої помідори, вони зі спеціями і часником. А ви можете додати часник і спеції на свій смак.
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 3
Додаємо до пшеничну кашу помідори і дрібно нарізану зелень. Половину кількості сиру нарізаємо на маленькі кубики.
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 4
Змішаємо пшеничну кашу, в'ялені помідори, сир і зелень. Пробуємо на смак, якщо треба - додамо сіль і спеції.
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 5
Куряче філе надрежем і розкриємо в пласт.
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 6
Накриваємо філе харчовою плівкою і акуратно відбиваємо. Потім посипаємо сіллю і перцем.
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 7
Прибираємо харчову плівку і викладаємо на філе начинку.
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 8
І акуратно загортаємо начинку в філе. Краї можна скріпити дерев'яною зубочисткою.
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 9
Форму для запікання змастіть рослинною олією. Викладаємо фаршировані філе, змащуємо сметаною або майонезом і накриваємо сиром, що залишився. Можна натерти сир на тертці. У мене був підсохлий шматочок лимона, його теж пустила в справу.
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 10
Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 40.
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 11
І подаємо до столу з будь-яким гарніром, салатом або просто із зеленню.
куряче філе, фаршироване пшеничного крупою - фото крок 12
Смачна і соковита начинка, м'яке і ароматне філе ... Блюдо вдалося!

Схожі рецепти