Куряче філе, фаршироване абрикосами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Філе курки часто фарширують різними продуктами. Це і сир, і гриби, і овочі. Спробуйте курку з фруктами. Солодкий і трохи кислий смак абрикосів відмінно відтіняють смак курячого м'яса.
Кількість порцій: 8
- Куряче філе - 1 кілограм
- Консервовані абрикоси - 800 грам
- Сир - 150 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Спеції - За смаком (по бажанню)
- Рослинна олія - За смаком (для обжарки)
1. Куряче філе вимити і злегка обсушити. Покласти в окремий посуд і засипати сіллю, перцем і спеціями. Перемішати і залишити на півгодини, щоб м'ясо просочилося спеціями.
2. Після того, як шматочки м'яса замаринувати, надрізати кожне філе, але не до кінця. Розгорнути філе, тоді шматочок вийде широким. На кожен шматочок м'яса покласти по 3 половинки абрикосов.
3. Сир натерти на дрібній тертці і посипати на абрикоси. Кожен шматок філе загорнути у вигляді рулетика. Щоб він не розкрився, закріпити рулет зубочисткою.
4. У сковорідці з розігрітим маслом обсмажити рулети з усіх боків, щоб вони трошки подрумянились.
5. У банку залишилися абрикоси. Наріжте їх соломкою. У сковорідку з рулетиками додати нарізані абрикоси і вилити туди ж абрикосовий сік. Закрити сковорідку кришкою і тушкувати на невеликому вогні близько 30 хвилин.