Куряча грудка з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Домашня куряча грудка з болгарським перцем, помідорами і сиром виходить дуже смачною і ніжною. Готується вона менш, ніж за годину, і може подаватися як самостійне блюдо.
Гості на підході або зовсім немає часу стояти біля плити? Як порятунок - куряча грудка з болгарським перцем, запечена в духовці або мультиварці. Блюдо швидке і досить просте, а за смаком побалує навіть вишуканого гурмана.
- Куряча грудка - 1 штук
- Помідор - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штук
- Цибуля - 1 штук
- Майонез - За смаком
- Сир - 150 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Рецептів курячої грудки існує величезна кількість, і цей - один з них. Готується куряча грудка з болгарським перцем близько години. Отже, для початку розріжте грудку навпіл.
2. Тепер відбийте кожну половинку, але не дуже сильно, щоб вона не була дуже тонкою (під час запікання м'ясо може сильно підсушитися).
3. Солимо і приправляємо за смаком, після чого викладаємо відбите м'ясо на деко або в форму для запікання.
4. Я готувала в мультиварці, виходить швидко і смачно, але за цим рецептом можна готувати і в звичайній духовці.
5. Нарізаємо болгарський перець, цибулю і помідори кільцями, а сир натираємо на крупній тертці.
6. На м'ясо першим шаром викладаємо цибулю, потім - помідори і перець.
7. Змащуємо все майонезом.
8. І останнім шаром викладаємо натертий сир.
9. Якщо готуєте в мультиварці, виставте режим "випічка" (у мене це 40 хвилин приготування при високій температурі). Для духовки просто відправте форму в розігріту духовку на 25-30 хвилин, після чого зменшіть температуру до 180 градусів.
10. Ось така гарна виходить в результаті куряча грудка з болгарським перцем.