Куряча грудка з баклажанами і перцем
(покроковий рецепт з фото)
В якості повноцінного ситного і корисного страви на обід або вечерю пропоную вельми простий рецепт курячої грудки з баклажанами і перцем. Відмінний варіант основного без зайвих клопотів!
Куряча грудка з баклажанами і перцем в домашніх умовах може бути подана як повноцінне блюдо або ж з гарніром, як в даному випадку. Я вибрала рис, але ви можете приготувати то, що вам більше до смаку. Якщо блюдо готується для дітей, то рекомендую виключити чилі. Готується досить швидко, з мінімумом необхідних інгредієнтів. Прекрасний варіант для сім'ї.
- Куряча грудка - 4 штуки
- Солодкий перець - 4-6 штук
- Баклажан - 1 штука
- Чилі - За смаком
- Часник - 3-4 зубчиків
- Цибуля зелена - 3-4 штук
- Імбир - За смаком
- Базилік - 1 щіпка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Соус томатний - 3 Ст. Ложки
1. Почніть з підготовки інгредієнтів. Баклажани вимийте і висушіть, видаліть у них хвостики, наріжте овоч кільцями. Подрібніть перець, часник, імбир і зелень. Курочку наріжте смужками.
2. На сковороду налийте трохи олії. Баклажани підсолити трохи і викладіть на сковороду. Обсмажте на середньому вогні з двох сторін до рум'яної. Зніміть і відкладіть поки в сторону.
3. Додайте на сковороду ще масла, викладіть курочку. Підсолити трохи і обсмажте хвилин 5-7, помішуючи. Додайте перець, часник і імбир. Викладіть чилі, якщо використовуєте його в рецепті приготування курячої грудки з баклажанами і перцем. Продовжуйте обсмажувати до м'якості.
4. Коли курочка добре проготовітся, а овочі стануть м'яким, викладіть на сковороду баклажани. Смажте ще кілька хвилин. Додайте томатний соус, акуратно перемішайте.
5. Я думаю, що куряча грудка з баклажанами і перцем в домашніх умовах прекрасно поєднується з рисом. Так що рекомендую відварити його в якості гарніру.
6. Ну, от і все, зніміть блюдо зі сковороди, доповніть зеленню - і можете подавати до столу.
Смачного!
Смачного!