Курка з оливками по-іспанськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт тушкованою курки родом із сонячної Іспанії. Маринують м'ясо протягом декількох годин, потім запікайте в духовці. Рецепт, як приготувати курку з оливками по-іспанськи, порадує вас смаком.
Куряче м'ясо можна подавати з відвареним рисом, гречкой, запеченою картоплею, з пюре або пастою. Можете купити частини курки або цілу тушку і розділити її на шматочки. Підійдуть курячі стегна, гомілки, крила, грудка. Подавайте м'ясо гарячим, можна і зовсім без гарніру з скибочкою білого хліба.
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Червоний винний оцет - 1/4 склянки
- Орегано - 2 чайних ложки (а якщо сушений, тоді 1 )
- Сіль, перець - За смаком
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Зелені оливки - 1/4 склянки (без кісточок )
- Куряче м'ясо - 1, 5 кілограма (будь-які частини)
- Сухе біле вино - 0, 5 склянки
1. У миску викладіть інгредієнти для маринаду: оливкова олія, оцет, орегано, сіль, часниковий порошок, мелений перець, лавровий лист, родзинки, оливки, порізані навпіл. Гострим ножем зробіть кілька проколів в кожній частині м'яса. Викладіть його в миску до маринаду і залиште на кілька годин або на ніч в холодильнику.
2. Викладіть куряче м'ясо в жаротривку форму для духовки.
3. Додайте маринад, вино, посипте цукровим піском.
4. Надішліть форму в розігрітий до 170 градусів духовку на 45 хвилин. Перед подачею на стіл приберіть лавровий лист.