Рецепт Курка з болгарським перцем фото

Курка з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
Святковий обід
Гарячі страви

Курка з болгарським перцем в домашніх умовах відмінно "йде" до будь-якого гарніру, та й в якості основного блюда на святковий сімейний обід підходить відмінно. Плюс готувати можна і взимку, і влітку!

Мені особисто цей рецепт приготування курки з болгарським перцем подобається своєю вишуканістю, - курка не виходить занадто жирної, але від цього не менш соковитою, а тонкий варіант вина відмінно відтіняє аромати овочів. Так що, якщо ви ще не пробували і не знаєте, як приготувати курку з болгарським перцем, - цей рецепт до ваших послуг!

  • Курка - 1.5 кілограма
  • Перецьь болгарський - 3 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Томати у власному соку - 450 грам (можна замінити свіжими)
  • Маслини - 200 грам(1 банку)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
курка з болгарським перцем - фото крок 1
1. Підготуємо інгредієнти. Курку моєму, обсушуємо рушниками. Овочі миємо.
курка з болгарським перцем - фото крок 2
2. Займаємося нарізкою. Болгарський перець ріжемо крупно, не забуваючи прибирати насіння.
курка з болгарським перцем - фото крок 3
3. Цибулю і часник теж подрібнюємо, але дрібніші.
курка з болгарським перцем - фото крок 4
4. Курочку обробляв, трохи натираємо сіллю, і трохи обсмажити в олії на сковороді. Не обов'язково до готовності, нехай тільки трохи зарум'яниться.
курка з болгарським перцем - фото крок 5
5. Курку з сковорідки виймаємо, і в ній же обсмажити спочатку цибулю і часник, а потім додамо томати, перець, маслини, посолити і поперчити. Смажимо хвилин 5-10 всі разом.
курка з болгарським перцем - фото крок 6
6. Вогонь трохи зменшивши, доллємо стакан води, і тушкуємо під кришкою п'ять хвилин. Для більшої ароматності можна додати трохи червоного вина або винного оцту.
курка з болгарським перцем - фото крок 7
7. Тепер пересипаємо цю суміш у форму для запікання, викладемо курочку, і відправимо в розігріту духовку на 30-40 хвилин, в залежності від потужності духовки.

Схожі рецепти