Курка з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Курка з болгарським перцем в домашніх умовах відмінно "йде" до будь-якого гарніру, та й в якості основного блюда на святковий сімейний обід підходить відмінно. Плюс готувати можна і взимку, і влітку!
Мені особисто цей рецепт приготування курки з болгарським перцем подобається своєю вишуканістю, - курка не виходить занадто жирної, але від цього не менш соковитою, а тонкий варіант вина відмінно відтіняє аромати овочів. Так що, якщо ви ще не пробували і не знаєте, як приготувати курку з болгарським перцем, - цей рецепт до ваших послуг!
- Курка - 1.5 кілограма
- Перецьь болгарський - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Томати у власному соку - 450 грам (можна замінити свіжими)
- Маслини - 200 грам(1 банку)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Курку моєму, обсушуємо рушниками. Овочі миємо.
2. Займаємося нарізкою. Болгарський перець ріжемо крупно, не забуваючи прибирати насіння.
3. Цибулю і часник теж подрібнюємо, але дрібніші.
4. Курочку обробляв, трохи натираємо сіллю, і трохи обсмажити в олії на сковороді. Не обов'язково до готовності, нехай тільки трохи зарум'яниться.
5. Курку з сковорідки виймаємо, і в ній же обсмажити спочатку цибулю і часник, а потім додамо томати, перець, маслини, посолити і поперчити. Смажимо хвилин 5-10 всі разом.
6. Вогонь трохи зменшивши, доллємо стакан води, і тушкуємо під кришкою п'ять хвилин. Для більшої ароматності можна додати трохи червоного вина або винного оцту.
7. Тепер пересипаємо цю суміш у форму для запікання, викладемо курочку, і відправимо в розігріту духовку на 30-40 хвилин, в залежності від потужності духовки.