Курча на «зеленої подушці»
(покроковий рецепт з фото)
Курча на "зеленої подушці" - блюдо китайської кухні. Азіатські спеції і соус роблять зі звичайної курячої грудки кулінарний шедевр. "зелена подушка" зі шпинату відмінно доповнює ніжну курку.
Курча на "зеленої подушці" - дуже просте блюдо, готується в лічені хвилини, головне - заздалегідь замаринувати курку. Блюдо виходить дуже соковитим за рахунок цікавого істинно азіатського кисло-солодкого соусу. А подушка зі шпинату тільки доповнить ніжний смак страви. Ділюся рецептом, як приготувати таку страву швидко і просто. У рецепті я брала кукурудзяний крохмаль, але можна взяти звичайний картопляний або борошно. Коли потрібно швидко повечеряти, то це блюдо просто знахідка. Вранці я мариную м'ясо, а ввечері за 15 хвилин все готово! Смачного.
- Куряча грудка - 450 грам
- Сухе вино - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Шпинат - 150 грам
- Цибуля зелена - 2 штуки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Курячий бульйон - 500 мілілітрів
- Кукурудзяний крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі пластівці - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Курку поріжте середніми шматочками, додайте вино, залиште на 30 хвилин. Соєвий соус змішайте з бульйоном, сіллю і цукром.
Коли грудка промаринуется, обваляйте її в крохмалі.
Потім обсмажте на сковороді на рослинному маслі. Витягніть курку в окремий посуд.
Часник, зелена цибуля помийте, чистий і Мельк nashinkuyte. Обсмажте на олії 1-2 хвилини.
Додайте до часнику з цибулею шпинат, протомитися все дві хвилини на сильному вогні.
Коли все обжарится, викладіть шпинат на тарілку. Це і буде наша "зелена подушка" .
У тугіше сковороду знову додайте курку, додайте суміш бульйону і соусу, додайте перець чилі і оцет.
Томіть курку, поки соус не почне густіти від крохмалю. Буквально 2-3 хвилини.
Блюдо готово, дістаньте курку, викладіть її на "зелену подушку", полийте соусом і подавайте до столу.