Гусь на лушпиння подушці
(покроковий рецепт з фото)
Для таких особливих свят, як Новий рік чи ювілей когось із близьких, завжди хочеться на гаряче зробити особливе і шикарне блюдо. Зазвичай я зупиняю свій вибір на птаху з овочами.
На їх створення йде багато часу і сил, але результат завжди чудовий. Ви можете прочитати про те, як приготувати гусака на лушпиння подушці з овочами. М'ясо добре просочиться соком і стане соковитим. Також ми зафаршіруем тушку сухофруктами. Вийде блюдо, гідне королівського прийому.
- Гусь - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Ріпчасту цибулю червоний - 2 штуки
- Ріпчасту цибулю білий - 1 штука
- Солодкий червоний перець - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Інжир - 30 грам
- Чорнослив - 30 грам
- Чорнослив - 30 грам
- Ізюм - 30 грам
Для маринаду змішайте мед, соєвий соус, Сіль і перець. Помитого гусака промажьте маринадом зовні і всередині. Залиште тушку на добу в холодильнику.
Після цього всі овочі і апельсин помийте. Усе, що необхідно, очистіть від шкірки. Покладіть продукти на деко.
Промийте всі сухофрукти, помістіть їх всередину гусака.
Птицю укладіть на овочеву "подушку" . Крила і ніжки тушки загорніть фольгою. А саме м'ясо промажьте медом.
Випікайте гусака при 160 градусах протягом 2-х годин вгору грудкою. Потім переверніть його і готуйте ще півтори години. Знову поверніть тушку вгору грудкою. Запікайте ще півгодини при 180 градусах.
Після цього зробіть соус. У блендер помістіть половинку лука, 1 морква, перець, 2 кураги і чорносливу, а також кілька родзинок. Все подрібніть.
Гуся наріжте шматочками при подачі, а окремо налийте соус. Приємно апетиту!